Voor de bereiding van eendenborstrolletjes moet u even zoeken naar in plakjes gesneden gegaarde eendenborst. Natuurlijk kan een ervaren kok ook zelf dunne plakjes snijden van de gegaarde hele eendenborst, als ze maar zo dun zijn dat u ze kunt oprollen. Voor dit smakelijke tussengerecht staat hieronder de receptuur voor 16 personen.
Ingrediënten:
- halve tl gemalen kruidnagels
- 8 el cassis-confiture/bessenjam
- 48 plakjes gerookte eendenborst
- 2 rode ui, in ragfijne halve maantjes
- 8 el balsamicoazijn
- 800 g rucola
- 60 g peterselie grof gehakt
- Olijfolie extra vierge
- Pain rustique, in stukken gescheurd
Bereiding:
Begin met het mengen van het kruidnagelpoeder door de confiture. Bestrijk vervolgens de plakjes eendenborst hiermee en rol ze op. Bewaar de opgerolde eendenborstrolletjes in de koelkast tot kort voor het opdienen.
Snij de ui in dunne ringen en halveer deze uienringen, zodat er halve maantjes ontstaan. Doe deze halve maantjes in een schaaltje met balsamicoazijn en roer dit goed door elkaar. Laat deze marinade minimaal 10 minuten staan zodat de smaken goed in elkaar over kunnen lopen.
Snij de peterselie niet al te fijne en meng deze met de rucola. Verdeel de salade over de borden.
Leg de eendenborstrolletjes naast elkaar op of naast de salade.
Zet het brood (wij gebruikten “pain rustique”) even in de oven zodat het warm wordt.
Neem de ui uit de balsamico-marinade en laat de ui goed uitlekken. Verdeel vervolgens de gemarineerde ui op de rucola salade en sprenkel er wat olijfolie over.
Serveer meteen zodat de salade knapperig blijft.
Serveer met wat ovenwarme pain rustique, in stukken gescheurd.