Zalm met radijs

Zalm met radijs, komkommer en dille in basilicumsaus

Dit recept van zalm met radijs is een heerlijk voorgerechtje, niet echt moeilijk en snel klaar. Past voortreffelijk in een menu waarin bijvoorbeeld een opbouw zit van vis-gevogelte-vlees.

Ingrediënten voor 15 personen:

  • Olijfolie
  • Tien blaadjes basilicum
  • Bosje radijs
  • Komkommer
  • drie stengels bleekselderij
  • Bosje verse dille
  • Zalmfilet, ca 1 kg
  • Witte wijnazijn
  • zout en Peper
Bereiding:

Meng ca 10 eetlepels olijfolie met 10 blaadjes verse basilicum in een blender, zodat er een mooie, groene basilicum-olie ontstaat.

Schil drie stengels bleekselderij met een dunschiller en snij ze in kleine blokjes.

Fruit deze blokjes licht aan in olijfolie.

Snij de radijs en komkommer in dunne plakjes.
Marineer de komkommerschijfjes even (een paar minuten) in witte wijnazijn.

Peper en zout de zalmfilet licht aan beide kanten en bak ligt aan.

Opmaak bord:

Neem een kommetje om het gerecht op te dienen.
Verdeel de basilicum-olijfolie over de borden en leg hierop de blokjes bleekselderij en daarop twee plakjes zalmfilet.
Leg op de zalm de komkommerschijfjes en daar bovenop de radijs-schijfjes
Leg tot slot een plukje dille op de zalm en serveer.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*