Cheesecake met Amarena-kersen en yoghurt parfait

Cheesecake is een zoet dessert bestaande uit een of meer lagen. De dikste laag bestaat uit een mengsel van zachte kwark, eieren en suiker. De onderste laag bestaat vaak uit een basis gemaakt van gemalen koekjes, crackers, gebak of soms biscuit. Van een andere variant hebben we hier het recept staan

Ingrediënten (12 personen):

1 pak bastogne koekjes
Amarena kersen: 4 per persoon

Cheese Cake:

200 ml melk
2 blaadjes gelatine
1 vanille-stokje
4 eierdooier
150g suiker
200g volle kwark
sap van 2 citroenen
200g slagroom

Parfait:

300g slagroom
200g volle yoghurt
2 citroenen
2 blaadjes gelatine
5 eierdooiers en 1 ei
150g suiker

Bereiding:

Parfait:

2 blaadjes gelatine weken in koud water

5 eierdooiers en 1 heel ei met de 150g suiker in een pan tot 40 graden, al roerend verwarmen (au bain marie)

Deze warme massa in de keukenmachine koud kloppen gedurende 10 minuten. Vervolgens de slagroom opkloppen, bijna stijf. De 200g yoghurt met wat citroensap doorroeren en met de rest van het citroensap koken. Gelatine oplossen in weinig kokend citroensap en ook bij de yoghurt roeren. Nu alles door elkaar spatelen en in vormpjes scheppen. Bewaren in de vriezer.

Bodem:

1 pak bastognekoekjes fijn kruimelen. De korrels in de vormpjes scheppen als bodem. Hierop stukjes kers in laagjes plaatsen.

Cheesecake:

De twee blaadjes gelatine weken in koud water. 200g melk met de opengesneden vanillestok aan de kook brengen. 4 eierdooiers losroeren met de 150g suiker. Hierop al roerend de warme melk schenken en op het vuur al roerende laten binden. Nu meteen in een koude schaal gieten door een zeef, en de gelatine hierin oplossen.

Slagroom opkloppen tot yoghurtdikte. Volle kwark losroeren met het sap van 2 citroenen. Als de vanillesaus koud is alles door elkaar spatelen en verdelen over de vormpjes. Alles koud zetten om op te stijven.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*