Ingrediënten:
600g courgettes
8 bosuitjes, dun gesneden
400g haloumi-kaas, grof geraspt
60g bloem
4 eieren
2 el gehakte verse dille plus wat toefjes om te garneren
120 ml olie
2 citroenen
180g dikke Griekse yoghurt
Bereiding:
Rasp de courgettes grof en knijp er met uw handen of met een theedoek zoveel mogelijk vocht uit.Voeg bij de courgettes de bosuitjes, haloumi, bloem eieren en dille. Breng op smaak met zout en (zwarte) peper.
Verhit de olie in een grote (koeken-)pan met dikke bodem. Vorm beignets met volle theelepels van het haloumi mengsel en bak ze in porties 2 minuten aan elke kant totdat ze goudbruin en stevig zijn. Laat uitlekken op stukken keukenpapier.
Snijdt lek plakje citroen in vieren of achten (afhankelijk van de grootte) om er kleine driehoeken van te vormen
Leg op iedere beignet een halve theelepel Griekse yoghurt, een stukje citroen en een toefje dille