Tongschar rolletjes in wijnsaus

Tongschar-rolletjes met fijne groente

Tongschar-rolletjes is een recept wat we ook wel eens in een andere variant hebben gemaakt, met tong. Veel mensen denken dat tongschar familie is van de tong. Maar niets is minder waar, de tongschar is veel meer familie van de schol. Wat wel een feit is, is dat de tongschar een hele fijne smaak heeft.

Benodigde ingredienten:

Voor 14 personen:

  • Tongscharfilets (sortering 450gr)
  • 1 kg Wortel
  • 8 stengels Selder
  • 2 Venkel
  • 2 Meiknol
  • 5 ui of sjalot
  • 600 ml Wijn
  • 500 ml Room
  • 1 of 2 sjalot
  • 100g boter
  • 750 ml visfond
Bereidingswijze

Tongscharfilets peperen en zouten met de graat-kant naar buiten oprollen en op een schaaltje schikken.

Snij de groentes zeer fijn (brunoise) .

Snipper de ui fijn en bak deze even in wat olie totdat ze glazig worden. Voeg hierna de fijngesneden groentes toe met wat boter, peper en zout.

Zorg dat de groentes BEETGAAR worden (met het deksel op de pan). Daarna eventueel met wat crème fraîche opmonteren.

Wijnsaus:

Voor de wijnsaus ui snipperen en glaceren in wat olijfolie of boter. Daarna 600 ml witte wijn toevoegen en tot helft reduceren. Voeg vervolgens de visbouillon toe en laat het geheel weer tot de helft inkoken. Daarna de room toevoegen en wederom tot de helft inkoken.

Op laatste op moment de saus met koude boter monteren. NOOIT wijn toevoegen op laatst (evt. staafmixer erin om sjalot te pureren en op te schuimen)

Doe de tongschar-rolletjes in een oven(schaal) met wat bouillon of wijn en verhit de tongschar ca 10 minuten bij een temperatuur van 200 graden.

Doorgeven:

Dresseer de groentes op de borden met de tongschar-rolletjes ernaast. Maak af door de saus over de vis te gieten.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*