Al vaker maakten we een bospaddenstoelensoep, kijk maar eens hier. Het verschil met de bospaddenstoelensoep zoals hieronder is beschreven, is dat we nu een heldere bospaddenstoelensoep gaan maken. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:
Ingrediënten voor 12 personen:
- 1200g paddenstoelen-mix
- 1 kg kastanjechampignons
- 1 kg shiitakes
- 6 witte uien
- 5 tenen knoflook
- 3 liter water
- 6 blokjes paddenstoelenbouillon of kippenbouillon
- Takjes verse tijm
- Olijfolie.
Bereiding van de soep:
Snijd de witte uien en de knoflooktenen fijn. Bak deze kort aan met een scheutje olijfolie in een grote pan.
Maak ondertussen alle paddenstoelen schoon met een zachte borstel of een keukendoek en snijd de paddenstoelen in niet te kleine stukken.
Bak de bospaddenstoelen mee met de uien en de knoflook.
Rits de tijmblaadjes van de takjes en roer de blaadjes door de paddenstoelen, uien en knoflook.
Doe het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. U kunt hiervoor kippenbouillon gebruiken, maar de paddenstoelenbouillon geeft een nog intensere paddenstoelensmaak, en is nog vegetarisch ook.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat de soep 15 minuten op laag vuur rustig koken.
Serveer deze heldere bospaddenstoelensoep in diepe soepkommen en serveer er desgewenst een stukje stokbrood bij.