Geflambeerde warme appeltaartjes

Voor geflambeerde warme appeltaartjes hebt u de volgende ingrediënten nodig:

Ingrediënten: (12 personen)

1½ eetlepel Calvados
vanille ijs
bakpapier
12 taartvormpjes
Het deeg:
150 gram suiker
300 gram boter
450 gram bloem
2 eieren

Vulling:

6 goudrenetten
150 ml room
3 eieren
1,5 stokje vanille
115 gram suiker

Gewelde rozijnen:
150 gram rozijnen
300 ml witte wijn
75 gram suiker
1½ citroen
Krokante amandelen:
85 gram amandelen
60 gram suiker
rasp van citroen
12gram eiwit

Vanilleroom:
375 ml room
40 gram suiker
1½ stokje vanillestokje

Bereiding:

Verwarm de oven op 170 graden.
Deeg: Meng de suiker en boter goed. Voeg het ei toe aan het boter/suiker mengsel en voeg als laatste de bloem toe. Kneed tot een deeg en dek af met plastic folie. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.
Leg de taartvormpjes klaar en beboter ze en bestuif ze met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne plak. Steek het deeg uit met een steker en leg het in de vormpjes. Snij het overtollige deeg eraf.

Vulling:

Schil de appels en verdeel ze in vieren. Snij nu in hele dunne plakjes. Leg de appelpartjes dakpansgewijs op het deeg in de taartvormpjes.
Tik de eieren en meng deze met de room en suiker. Haal het merg uit de vanille en voeg ook dit toe. Giet het mengsel op de appel en bak de taartjes 28 minuten op 170 graden.

Maak ondertussen de gewelde rozijnen. Rasp wat schil van de citroen en doe rozijnen, witte wijn en suiker in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat de rozijnen afkoelen in het vocht.

Meng alle ingrediënten voor de krokante amandelen door elkaar. Verdeel de massa over een bakplaat met bakpapier. Bak de amandelen ca.4 minuten in de oven op 170 graden. Schep de amandelen voorzichtig om. Bak het weer 4 minuten. Doe dit totdat de amandelen krokant en goud geel gekleurd zijn. Maak tijdens het wachten op de amandelen de room. Klop de room met de suiker en het merg van de vanille totdat de slagroom stevig is. Doe de slagroom in een spuitzak.

Opdienen:

Haal het taartje uit de vorm en leg op een bordje. Flambeer de taartjes met calvados. Leg bij de geflambeerde warme appeltaartjes  een bolletje vanille ijs, wat amandelen en rozijnen. Spuit op het bord een toef vanilleroom

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*