Aardbeien romanoff

Aardbeien Romanoff

Op geen enkele receptensite mag de aardbeien romanoff ontbreken. Het is een oud recept en er zijn heel veel manieren om het te maken, maar altijd met aardbeien, slagroom en wodka. Kijk bijvoorbeeld maar eens op deze pagina van Smulweb, die al 28 varianten bespreekt. Probeer eens de variant die hieronder beschreven is.

Kookschuim:

1 dl eiwit
75 gram suiker


Samen opkloppen en suiker langzaam toevoegen.

25 gram suiker
900 gram water
Samen koken tot 120 graden

Nadat de suikerstroop 120 graden is gebracht giet men deze in een niet te dikke straal bij het schuim in een langzaam draaiende machine. Nog even doordraaien.
Laat het geheel afkoelen en giet het in een spuitzak.

Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en maak van het schuim mooie bakjes: Eerst een ronde plak daarna 2 ringen erop. Plaats de bakjes in een voorverwarmde oven en droog hierin de bakjes gedurende een half uur op 150 graden. Wel regelmatig kijken om te zorgen dat de bakjes niet bruin en taai worden.

Voor de vulling:

1000 gr verse aardbeien
500 gr slagroom
Wodka
50 gr suiker
Vanillesuiker

Pureer de helft van de aardbeien en meng dit met de wodka. Laat dit mengsel even staan zodat de smaken goed vermengen. Klop intussen de slagroom, vanille en suiker lobbig en spatel dan het aardbeienmengsel er door. Schep het luchtige mengsel samen met een beetje vanille ijs in het schuimbakje en verdeel de rest van de aardbeien. Dien de aardbeien romanoff direct op.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*