Pasta fresca all’uovo is een “huisgemaakte pasta”; zelf gemaakt dus.
Ingredienten (per persoon!):
Pasta fresco:
- 90 gr bloem Farina 00
- 1 ei
- Kippenbouillon (of op z’n Italiaans: per portie: 1 liter water met 2 tl zout)
Bereiding:
Strooi de bloem in een schaal en voeg het eimengsel toe. Prak zolang met een vork totdat een mooie gelijkmatige bal ontstaat. Voeg zonodig bloem toe (indien nog te nat), of water (indien te droog). Haal de bal uit de schaal en kneed nu de bal gedurende minimaal 5 minuten op tafel waarbij je zoveel mogelijk lucht uit de bal weet te drukken. Voeg zonodig bloem of water toe. Ga door totdat een zachte bol pasta ontstaat zonder harde stukjes en overtollige bloem.
Strooi licht bloem op de tafel en rol de homogene bol uit tot een zeer dunne ronde schijf. (je moet er doorheen kunnen kijken). Bestrooi hierna eventueel de schijf zeer licht met bloem en vouw de schijf aan boven- en onderzijde tot het midden naar binnen. Herhaal dit nog een keer. Een leuke filmpje hoe je dit doet vind je hier
Snij nu dwars op de opgevouwen schijf de gewenste breedte van je pasta:
TAGLIOLINI (smalst) 3mm
FETTUCCINE (medium-smal) 6 mm
TAGLIATELLE (medium-dik) 1 cm
PAPPARDELLE (dik) 2 cm
Steek na het snijden het mes onder de lengte van de opgevouwen en gesneden pasta en doe de ontstane slierten in een schaal.
Kook de Pasta fresca all’uovo in 3 a 4 minuten gaar (al dente) in de hete kippenbouillon, of in het water met zout.