Deze mousse van chocola en peer hebben we gegeten met brownies. Altijd een geslaagd nagerecht. Wil je een ander nagerecht maken met brownies, dan kun je dat recept hier terugvinden.
Ingrediënten voor 12-14 personen:
Voor de chocolademousse:
- 1 potje hazelnootpasta van ca 250g
- 400ml slagroom
Voor de brownies:
- 150g pure chocolade
- 150g ongezouten roomboter
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram lichtbruine bastardsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150g zelfrijzend bakmeel
- ietsje zout
- 4 eieren
Voor peren op sinaasappelsap:
- 600ml verse sinaasappelsap
- 150g suiker
- 2tl kaneel
- 7 peren
Bereiding:
verwarm de hazelnootpasta een beetje (au bain marie). Klop de slagroom stijf en spatel de pasta er doorheen.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet dit in. Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de boter en chocola langzaam smelten, roer regelmatig!
Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren alarmerend 1 voor 1 toe. Schep het beslag in de bakvorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de brownies in 30-35 minuten gaar.
Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg as, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat ca 30 minuten afkoelen. Snij de zijkanten los, leg een rooster op de bakvorm, keer om en stort de brownies op het rooster. Snij evt in gelijke stukken.
Schil de peer en snij deze in 8 stukken. Doe de sinaasappelsap, de suiker en de kaneel in een pan en aan de kook brengen. Dan de peren toevoegen en ongeveer 5 minuten de peren zachtjes laten meekoken tot ze beetgaar zijn. Ze mogen niet te zacht worden. Vervolgens de peren uit het sap halen en het sap binden.
Bij het opdienen de mousse van chocola op het bord leggen en het sap over de peer sprenkelen.