Tonno con caponata

Ingrediënten: (16 personen)

olijfolie
300 g aubergine, in blokjes
300 g rode ui, gesnipperd
300 g rode paprika, in blokjes
300 g courgettes, in blokjes
90 g kappertjes
90 g rozijnen
90 g pijnboompitten
90 g pistaches
90 g suiker
4 el balsamicoazijn
1600 g verse tonijn
4 knoflookteentjes
citroenplakjes
zout
zwarte peper

Bereidingswijze:

Bak de blokjes aubergine in de olie. Neem ze daarna uit de pan en houd het apart. Bak de rode ui. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe. Voeg naar ongeveer 4 minuten de overige ingrediënten (kappertjes, rozijnen, pijnboompitten, pistaches, suiker, azijn en aubergines) toe. Kruid met zout en peper.

Kruid de tonijnsteaks met zout en peper
Bak de knoflook in olijfolie op een grillpan of koekenpan. Voeg daarna de tonijnsteaks toe bak aan beide zijden een halve minuut.  Serveer de tonijn met de caponata en een schijfje citroen.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*