Deze Houtduif met asperges, bietjes en cress was ons hoofdgerecht. Let goed op wanneer je dit wilt bereiden; houtduif is niet het hele jaar eetbaar. Kies dus voor ingevroren houtduif of eet pas geschoten houtduif kort voor de zomer. En, let op bij het eten: er kunnen nog kleine kogeltjes inzitten.
Ingrediënten
- 12 houtduiven en 4 houtduiffilet
- chiocia bietjes
- 3 dl water
- 3 dl witte wijn
- 100 g suiker
- jenever bes
- olijfolie en wat roomboter
- groene asperges
- Cress
Bereiding:
De duiven
Braad de houtduiven bruin op het karkas
laat afkoelen en bewaar de jus
en gaar pas daarna in de oven op 110°C gedurende 40 min.
Bak de boutjes met een klontje boter en wat tijm krokant gaar.
Bietjes
De bietjes schillen en koken in de witte wijn met water, de suiker en de jeneverbessen.
daarna in stukjes snijden en overgieten met olijfolie. peper
en zout toevoegen
.groene asperges
De asperges ontdoen van de harde onderkant.
Daarna bakken in een pan met olie, Op smaak brengen met wat zout.
Bord opmaken
Snijd de borstjes mooi van het karkas. verdeel met de houtduif-filet over de borden En maak mooie plakken in de lengte.
Beetje peper en zout toevoegen.
Dresseer e.e.a. samen met de groente ‘om en om’ tot een mooi geheel. Pootje er tegen aan.
Drapeer de jus over en rond het gerecht.
maak af met de Cress en serveer de houtduif met asperges, bietjes en cress uit op een mooi bord.