Weisse Warsteiner Mousse

Ingredienten voor 15 personen:

  • 9 blaadjes gelatine
  • 450g witte chocolade
  • 600g slagroom
  • 6 eieren
  • 6 el water
  • 150g suiker
  • flesje Warsteiner bier
  • Chocoladeschaafsel
  • bladgoud

Bereiding:

Gelatine in koud water weken. Slagroom voorzichtig en stukjes witte chocolade voorzichtig invoeren en laten smelten. De gelatine goed uitknijpen en door het slagroom/chocolademengsel roeren.

Eieren splitsen en de dooiers in een mengkom doen. (Het eiwit vetvrij bewaren voor latere bereiding). Voeg water en suiker toe en opkloppen tot een schuimende massa. Vervolgens de Warsteiner er beetje bij beetje onder roeren.  De met gelatine gemengde slagroom er in een dunne straal aan toevoegen.  Het mengsel in de koelkast bewaren.

Vervolgens een tweede hoeveelheid slagroom kloppen tot yoghurtdikte en de eiwitten stijf kloppen en langzaam suiker toevoegen. Haal de uit de koelkast en spatel voorzichtig het geklopte eiwit er doorheen. Doelnet mengsel in vormpjes en laat twee uur koelen in de koelkast. Voor het uitserveren opmaken met chocoladeschaafsel en evt. bladgoud.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*