Amuse van asperge, ham en filodeeg

Ingrediënten voor 15 personen:

  • aantal plakken filodeeg
  • 15 asperges
  • 15 plakken gerookte ham (niet te dik)
  • 1 tl salie
  • 2 el olie
  • 1 ei

Bereiding:

Filodeeg ca 2 uur voor de bereiding uit de vriezer halen en ontdooien, liefst in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 225 graden.  Asperges halveren en twee minuten blancheren. Ham-plakjes bestrooien met fijngehakte salie in elke plak ham twee halve asperges rollen.  Filodeeg verdelen in repen, zo breed als de asperges-ham rolletjes. Vervolgens het deeg bestrijken met olie. Ei loskloppen. Ham rolletjes in twee plakjes filodeeg rollen en deze rol instrijken met het losgeklopte ei. Vervolgens in het midden van de oven in ca. 10 minuten goudbruin laten worden. Warm of koud serveren

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*