Ingrediënten (12 personen):
- 900 g tonijn (sushikwaliteit)
- 3 el wit sesamzaad
- 2 el zwart sesamzaad
- 2 mango’s
- 3 bakjes wakame
- 2 el sesamolie
- 4 el wasabimayonaise
Voor de kletskoppen: - 75 g zwart sesamzaad
- 50 g wit sesamzaad
- 188 g poedersuiker
- 64 g bloem
- 64 g sinaasappelsap
- 126 g gesmolten boter
Bereiding:
- Meng voor de kletskopjes de genoemde ingrediënten tot een mooi beslag en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast;
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol kleine bolletjes van het kletskopbeslag en leg naast elkaar (met voldoende ruimte ertussen) op een bakmatje;
- Bak de kletskoppen in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen, dan pas zullen ze krokant worden;
- Kruid de tonijn rondom met zout en peper en rol door het witte en zwarte sesamzaad.
- Verwarm een droge anti-aanbakpan tot deze gloeiend heet is;
- Rooster de tonijn zeer kort aan alle kanten (het moet net wat kleur krijgen);
- Neem direct uit de pan;
- Steek mooie bolletjes uit de mango met behulp van een parisienneboortje;
- Meng de wasabimayonaise en wat sesamolie en schep in een spuitzak;
- Snijd de tonijn in mooie gelijkmatige blokjes (of schijfjes) en serveer met de wakame, wasabimayonaise en de meloenbolletjes op het bord. Garneer met de kletskopjes.