Tonijn met mango en sesamkletskopjes

Ingrediënten (12 personen):

  • 900 g tonijn (sushikwaliteit)
  • 3 el wit sesamzaad
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 2 mango’s
  • 3 bakjes wakame
  • 2 el sesamolie
  • 4 el wasabimayonaise
    Voor de kletskoppen:
  • 75 g zwart sesamzaad
  • 50 g wit sesamzaad
  • 188 g poedersuiker
  • 64 g bloem
  • 64 g sinaasappelsap
  • 126 g gesmolten boter

Bereiding:

  • Meng voor de kletskopjes de genoemde ingrediënten tot een mooi beslag en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast;
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol kleine bolletjes van het kletskopbeslag en leg naast elkaar (met voldoende ruimte ertussen) op een bakmatje;
  • Bak de kletskoppen in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen, dan pas zullen ze krokant worden;
  • Kruid de tonijn rondom met zout en peper en rol door het witte en zwarte sesamzaad.
  • Verwarm een droge anti-aanbakpan tot deze gloeiend heet is;
  • Rooster de tonijn zeer kort aan alle kanten (het moet net wat kleur krijgen);
  • Neem direct uit de pan;
  • Steek mooie bolletjes uit de mango met behulp van een parisienneboortje;
  • Meng de wasabimayonaise en wat sesamolie en schep in een spuitzak;
  • Snijd de tonijn in mooie gelijkmatige blokjes (of schijfjes) en serveer met de wakame, wasabimayonaise en de meloenbolletjes op het bord. Garneer met de kletskopjes.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*