Als dessert maakten we cheesecake in een glaasje. Een leuk gerecht, maar vrij stevig, houd daar rekening mee, maak de porties niet te groot!
Ingrediënten voor 10 personen:
- 250 gr speculaas of speculaaskoekjes
- 50 gr boter (gesmolten)
- 750 gr roomkaas (Monchou)
- 250 gr yoghurt
- 3 zakjes vanillesuiker
- 125 gr suiker
Voor de topping:
- 450 gr aardbeien
- 2,5 el suiker
- 5 blaadjes gelatine
- 4 handjes fijngehakte nootjes (Bijv. pistache, walnoten of pecannoten)
Verder nog nodig:
- 10 glaasjes
- keukenmachine
- Spuitzak
Bereiding:
Smelt de boter en laat een beetje afkoelen tot je het nodig hebt. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng vervolgens met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de glaasjes en druk dat zachtjes aan met een klein lepeltje.
Mix de roomkaas, vanillesuiker, yoghurt en suiker door elkaar tot een romig mengsel. Doe dit in een spuitzak en spuit op de koekkruimels.
Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
Bewaar een paar aardbeien voor de decoratie en verwarm de rest in een pannetje met de suiker (voor de topping). Als het fruit uit elkaar is gevallen en er een prutje is ontstaan (je kunt met een houten lepel het fruit zachtjes pletten in de pan) voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed om en schep of giet deze fruitpuree in de glaasjes als laatste laagje.
Leg de overgebleven aardbeien erop en garneer eventueel met wat nootjes. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer de cheesecake in een glaasje met een zoete dessertwijn.