Chinese komkommersoep met varkenshaas

Voor 15 personen:

3 liter heldere kippenbouillon
3 kleine komkommers (zonder zaad)
500 gram varkensvlees (bv. van de haas)
3 eetlepels maïzena
3 teentjes knoflook geperst
3 mespunten anijspoeder (gemalen anijszaad) 6 eetlepels sherry
6 eetlepels Japanse sojasaus
zout
peper

Bereiding:

Schil de komkommer en snijd haar in uiterst dunne plakjes.
Snijd ook het vlees vliesdun.
Maak een sausje van de maïzena, 3 eetlepels sojasaus (de helft dus), de sherry, het knoflooksap, zout, peper en anijspoeder.
Marineer hierin de schijfjes vlees minstens 1⁄2 uur.
Breng de bouillon aan de kook. Doe het vlees er onder goed roeren bij en laat het 2 minuten meekoken. Voeg er dan de schijfjes komkommer aan toe en kook de soep nog een minuut door.
Afmaken met het restant van de sojasaus, en zo nodig nog wat peper en zout.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*