Rijstvelloempia

Rijstvelloempia’s met kip en noedels

Deze rijstvelloempia’s met kip en noedels is een koud gerechtje wat zowel als voorgerechtje alsook als amuse kan worden gegeten. Lekker veel groente en eenvoudig goed op smaak te brengen met wat chilisaus. Voor 12 personen hebt u de volgende ingrediënten nodig:

  • 120 graag fijne rijstnoedels
  • 400 gram gegrilde kip in reepjes
  • 2 wortelen, grof geraspt
  • 100 gram verse taugé
  • 100 gram erwtenscheuten
  • 4 eetlepels korianderblaadjes
  • 4 eetlepels muntblaadjes
  • 4 eetlepels chilisaus plus extra voor erbij
  • 4 eetlepels versgeperste citroensap
  • 24 rijstvellen
  1. Leg de rijstnoedels 5 minuten in een middelgrote kom met kokend water. Spoel ze af en zet weg. Hak de noedels grof.
  2. Snijd de kip in dunne reepjes en grill deze totdat het vlees wit is.
  3. Schraap de wortels of schil ze met een dunschiller en snijd ze in hele dunne reepjes van ongeveer 4 cm. (juliën)
  4. Was de taugé en snijd deze in grove stukken
  5. was de erwtenscheuten, koriander en munt en hak deze fijn.
  6. Meng de noedels, kip, wortel, taugé, erwtenscheuten, koriander en munt in een grote kom.

Meng de zoete chilisaus en het citroensap in een kommetje. Giet het over het kipmengsel en meng goed.

Dompel elk rijstpapiervel onder in heet water tot het zacht is. Leg het op een schoon aanrecht en schep er een beetje van het kippenmengsel op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op.

Serveer de rijstvelloempia’s met kip en noedels met de zoete chilisaus.

Houd u niet kruidig eten, probeer dan eens deze variant.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*