Risotto met asperges, scampi en blond bier

INGREDIËNTEN VOOR 12 PERSONEN

60 grote, ongepelde tijgergarnalen
900g witte asperges
1½  bosje platte peterselie
3 ui
150g Parmezaanse kaas
3 el boter
350 Risottorijst
1 flesje Leffe blond
1 lt groentebouillon
9 el olijfolie

BEREIDEN:

Leg de scampi’s 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt). Schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde. Snipper de ui en de platte peterselie fijn (hou enkele takjes opzij voor de afwerking). Rasp de Parmezaan.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig op een matig vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend glazig. Overgiet met het bier en laat op een zacht vuur garen tot al het bier opgenomen is. Giet er daarna de helft van de bouillon bij en roer goed. Doe er de rest van de bouillon bij, dek af en laat ± 17 min. garen op een zacht vuur.

Kook of stoom intussen de asperges ± 12 min. gaar in licht-gezouten water, afhankelijk van de dikte. Giet af en snij in 3 à 4 gelijke stukken. Zet opzij.

Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi’s ± 2 min. aan elke kant. Kruid met een beetje zwarte peper en zout.

Roer de Parmezaan en de boter onder de risotto. Breng op smaak met een beetje zwarte peper en voeg de aspergestukjes en de fijngesnipperde platte peterselie toe.

 

SERVEREN:

Verdeel de risotto over diepe borden en leg er telkens 5 scampi’s op. Werk af met takjes peterselie en wat zwarte peper.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*