Ingrediënten(12 personen):
- 6 eierdooiers
- 3 el suiker
- 600 g mascarpone
- 1 ½ tl kaneel
- 15 druppels vanille-essence
- 6 el cognac
- 750 g aardbeien
- 3 el poedersuiker
- 1 pak cantuccini-koekjes
- 75 ongezouten pistachenoten
Bereiding:
- Mix de eierdooiers met de suiker, kaneel en de vanille-essence tot een stevige massa;
- Klop de mascarpone en 3 eetlepels cognac er doorheen;
- Verwijder van 300 g aardbeien de kroontjes en prak ze fijn met de poedersuiker en de resterende cognac;
- De overige 450 gram aardbeien halveren, marineer deze een half uur in de aardbeienpuree en haal ze er vervolgens uit;
- Verdeel de geprakte aardbeien over de glazen en schep hier het mascarponemengsel op. Zet de glazen 30 min in de koelkast;
- Garneer het dessert voor het opdienen met de gemarineerde aardbeien, pistachenoten en gebroken cantuccini-koekjes.