Mascarponecreme met contuccini-koekjes en gemarineerde aardbeien.

Ingrediënten(12 personen):                   

  • 6 eierdooiers
  • 3 el suiker
  • 600 g mascarpone
  • 1 ½ tl kaneel
  • 15 druppels vanille-essence                     
  • 6 el cognac
  • 750 g aardbeien
  • 3 el poedersuiker
  • 1 pak cantuccini-koekjes
  • 75 ongezouten pistachenoten

Bereiding:

  • Mix de eierdooiers met de suiker, kaneel en de vanille-essence tot een stevige massa;
  • Klop de mascarpone en 3 eetlepels cognac er doorheen;
  • Verwijder van 300 g aardbeien de kroontjes en prak ze fijn met de poedersuiker en de resterende cognac;
  • De overige 450 gram aardbeien halveren, marineer deze een half uur in de aardbeienpuree en haal ze er vervolgens uit;
  • Verdeel de geprakte aardbeien over de glazen en schep hier het mascarponemengsel op. Zet de glazen 30 min in de koelkast;
  • Garneer het dessert voor het opdienen met de gemarineerde aardbeien, pistachenoten en gebroken cantuccini-koekjes.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*