Panna Cotta met sinaasappel

Panna cotta met vitamine C

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine. De room, melk en suiker worden een kwartier verwarmd. Voor een ander panna cotta recept kunt u ook hier kijken

Voor de panna cotta:

  • 8 blaadjes gelatine
  • 1000 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 200g fijne kristalsuiker
  • zest van sinaasappel
  • grand marnier

Voor de saus:

  • 500 gr suiker
  • Flinke scheut Grand Marnier
  • Sap van 6 sinaasappelen,
  • 15 sinaasappelen voor partjes

Bereiding:

Week de gelatine voor de panna cotta circa 5 minuten in koud water. Doe intussen de room, melk, suiker en zest in een pan en verwarm alles tot 85 °C (een kwartiertje). Knijp de gelatine uit en roer de blaadjes door het roommengsel tot ze zijn opgelost. Giet door een fijne zeef. Voeg de grand marnier toe.

Vet de vormpjes in met wat olie. Vul ze en zet ze in de koelkast. Doe de suiker voor de caramel saus in een anti aanbak pan en laat dit carameliseren op medium vuur. Let op want het kan ineens hard gaan. Niet roeren! Voeg het sap en de grand marnier er in een keer bij. Suiker nu op laten lossen. Laten afkoelen.

Snij partjes uit de sinaasappels voor decoratie

Keer de vormpjes om op een bordje en los de panna cotta. Daarna mooi opmaken men partjes sinaasappel en saus

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*