Aardpeer wordt vrij vaak met een andere naam aangeduid: topinamboer. Dat is precies dezelfde groente. Hoe die naam topinamboer is ontstaan, is niet duidelijk, maar in bijvoorbeeld Frankrijk, waar deze groente vrij populair is, worden aardperen topinamboers genoemd. En velouté is een keukentaal-woord voor gebonden soep.
Als je op zoek bent naar andere recepten met coquille, dan kun je die op deze site onder andere hier en hier vinden
Ingredienten:
Voor 14 personen:
- 14 Coquilles
- 1600 gram aardpeer (geschild)
- 250g aardappel
- 3 tenen knoflook
- 3 takjes tijm + extra ter garnering
- 1800 ml kippenbouillon
- 400 ml room of meer
- Half plantje bieslook of pijp-ui/bosui
- evt truffelolie
Bereidingswijze:
Ui met knoflook in wat olie aanfruiten tot ze wat glazig zijn. Daarna de in blokjes gesneden aardpeer/appel toevoegen en wat laten stoven. Vervolgens de kippenbouillon toevoegen. Zodra de aardpeer gaar is, deze goed fijn kloppen met een blender en dan room toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper
Coquille kort voor het opdienen even snel aanbakken in een hete pan, zodat deze lichtbruin kleurt maar van binnen nog ietsje glazig is. Doe dit niet te lang; dan wordt de coquille taai.
Opdienen:
Topinamboer velouté even opschuimen met de blender. Maak van de velouté een spiegeltje in het bord en leg daarop de coquille. Eventueel wat truffelolie (niet te veel) bijschenken.