Knoflookgarnalen met een salade van aardbei en zeekraal

Salade van aardbei en zeekraal

Ingrediënten(12 personen)

500 gr. aardbeien
500 gr. tomaatjes
4 eetl. balsamicoazijn of crema di balsamico
100 gr. zeekraal.
zwarte peper, versgemalen.
2 eetl. honing.
2 eetl. olijfolie

Bereidingswijze:

1) Was de aardbeien, halveer ze desgewenst en doe ze in een grote schaal.
2) Snijd de tomaten doormidden, verwarm de halve tomaten 3 – 5 minuten met balsamicoazijn in een koekenpan op een laag vuur en laat ze afkoelen.
3) Verwarmde tomaten smaken zoeter. Blancheer de zeekraal een minuut in kokend water en spoel direct af onder koud water.
4) Doe de tomaten bij de aardbeien in de schaal en voeg de zeekraal toe. Meng met de honing en de olie.

Knoflookgarnalen

Ingrediënten:

45 st. grote garnalen, gepeld en darmkanalen verwijderd, maar met staart intact.
9 eetl. vergine olijfolie
15 tenen knoflook, in dunne plakjes.
3 st. serrano- of jalapeñopeper, in dunne ringen.
3 snuffen paprikapoeder
sap van 3 limoenen (circa 6 eetl.)
zout en vergemalen zwarte peper.
9 eetl. grof gehakte verse koriander.

3 eetl. ongezouten boter

Bereiding: 

1) Verwarm het waterbad voor op 55 graden. Doe de garnalen in een hersluitbare diepvrieszak en sluit die af met zo weinig mogelijk lucht erin.
2) Als het water 55 graden is, laat dan de garnalen in de zak in zijn geheel in het water zakken. Kook ze 15 minuten.
3) De garnalen zijn iets omgekruld en gelijkmatig roze. Kook ze anders nog 5 minuten.
4) Leg de garnalen op een bord en giet het kookvocht uit de zak in een kleine kom. Zet die apart.
5) Verhit de olie en de knoflook op een matig tot laag vuur in een grote koekenpan en bak de knoflook al roerend 3 tot 5 minuten tot hij goudbruin is.
6) Voeg de pepertjes, de paprikapoeder en garnalen toe.
7) Bak het mengsel circa 2 minuten – niet te lang – tot de garnalen aan beide kanten iets donkerder roze zijn; roer af en toe met een houten lepel.
8) Voeg de boter, het achtergehouden kookvocht en het limoensap toe en haal de pan van het vuur. Roer tot de boter gesmolten is.
9) Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe de garnalen en saus in een kom en strooi de koriander erover.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*