Oestersoep

Oestersoep

Basiselement van oestersoep is natuurlijk de oester. Oesters zijn gezond. Ze zitten boordevol vitamine B, calcium, ijzer, zink en magnesium. Daarnaast worden Zeeuwse oesters duurzaam gekweekt onder toezicht van het MSC keurmerk Duurzame Visserij. Het openmaken van oesters lijkt moeilijker dan het is. Kijk maar eens naar deze video. Hieronder het recept voor een heerlijke soep.

Ingrediënten voor 15 personen:

  • 22 oesters
  • beurre manié
  • olie
  • boter
  • 3,0  dl witte wijn 
  • 6,0  dl room
  • peper, zout
  • 3 sjalotjes
  • 2 prei 

Bereiding (ca. 40 minuten):

  1. Oesters openen en het sap opvangen.   
  2. De oesters loshalen uit hun schelp en in een pan doen. 
  3. Sjalotjes snipperen en aanfruiten in de olie. 
  4. Dit blussen met witte wijn en 2 minuten laten koken.  
  5. Vervolgens de room en het oestervocht toevoegen en dit 4 minuten laten koken.  (N.B. Het oestervocht voor toevoeging  zeven, om te voorkomen dat er restjes van de oesterschelp mee komen!)
  6. De oesters in een pannetje even verwarmen tot ze gaar zijn en ze dan laten afkoelen.
  7. De oesters in stukjes snijden. Het vocht door een zeef in de roomsaus gieten.
  8. De prei zeer fijn snijden en in boter even gaar stoven.
  9. Doe de prei en de stukjes oester alvast in een soepkop. Zet hierna de soepkoppen een minuutje in de oven. 

Beng de oestersoep aan de kook en maak met behulp van een staafmixer een gladde soep

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*