pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep kun je tegenwoordig het hele jaar wel maken, het is zeker geen seizoensgerecht meer. Er zijn talloze recepten met pompoensoep maar wij vinden deze het lekkerst.

Voor een ander recept verwijzen we je graag naar deze pagina

Ingrediënten: (12-14 kleine porties)

  • 2 kg pompoen,
  • 500 gr winterwortel
  • 2 uien
  • 160 gr stemgember met de siroop
  • 2 ltr groentebouillon van tablet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ketoembar (ongeveer 1 theelepel)
  • 1 theelepel djinten
  • Kokosmelk

Bereiding soep:

Pompoen goed wassen.  Sommige mensen geven er de voorkeur aan de pompoen ook te schillen, maar voor soep is dat beslist niet nodig.

Wortel wassen en in stukken snijden.

Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes,  Vervolgens in kleins stukjes snijden, mag iets groffer dan de wortelstukjes. 

Snijd de ui in stukken.

Doe olijfolie in de pan en laat deze goed heet worden.
Voeg de wortel- en pompoenstukjes toe  en zolang laten bakken dat ze iets zacht worden.
Voeg vervolgens ook de Chilipoeder, djinten en ketoembar toe en even mee laten bakken.
Hierna twee liter bouillon toevoegen en aan de kook laten komen.  Daarna de stemgember met de siroop erbij.
Laat alles  koken tot de groenten zacht zijn. Als dat het geval is het geheel  pureren met de staafmixer.

De pompoensoep opdienen in voorverwarmde kommetjes en een scheutje kokosmelk en een blaadje basilicum aan de soep toevoegen. Staat mooi wanneer het wordt opgediend.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*