Rouleaux van asperges, zalm en Livar-schinken

Rouleaux van asperges, zalm en Livar-schinken

Deze Rouleaux van asperges, zalm en Livar-schinken is een gerechtje waar je in plaats van Livar schinken ook Schwartzwalder schinken voor kunt gebruiken. Die is alom beter verkrijgbaar dan de Livar schrinken. Livar staat voor Limburgs (klooster)varken, die worden gehouden door een groep kleinschalige Limburgse varkenshouderijen. 

Ingrediënten: (12 personen)

  • 20 stuks asperges AA
  • 800 gr. verse zalm
  • 20 plakken Livar-schinken
  • Olijfolie
  • Enkele draadjes saffraan
  • 100 ml. witte aceto balsamico
  • 32 kleine aardappelen
  • 4 st. bimi (babybrocoli)
  • Versgemalen peper en zeezout

Bereidingswijze:

  • Verwarm olijfolie en gaar hierin de asperges beetgaar, laat ze uitlekken en drogen.
  • Snijd de zalm in repen van 1,5 bij 1,5 cm.
  • Leg de plakken Livar-schinken dakpansgewijs op een vel plastic-folie.
  • Leg hierop de asperges en zalmreepjes en stapel deze op zodat een mozaïek ontstaat.
  • Rol dit met behulp van de plastic-folie strak op en laat dit opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de folie en gaar ongeveer 10 min. In een voorverwarmde oven van 800 C.
  • Laat dit vervolgens weer afkoelen en snijd daarna in plakken van 3 cm.
  • Schroei de plakken kort in een zeer hete pan met iets olijfolie.
  • Breng op smaak met fijn zeezout en versgemalen peper.
  • Verwarm de olijfolie van de asperges licht met de saffraan, laat iets afkoelen en roer/voeg de aceto balsmico toe.
  • Beng op smaak met peper en zout.
  • Kook de aardappeltjes in de schil met wat zout.
  • Halveer ze en lepel er wat van de olijfolie-dressing over.
  • Blancheer de bimi kort en bestrijk deze ook met olijfolie-dressing.

Opmaak:

  • Dresseer  de plakken Rouleaux van asperges, zalm en Livar-schinken op warme borden, verdeel er de aardappeltjes en bimi bij en lepel er de dressing bij.   

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*