Kletskoppen met Vanille-ijs

Kletskoppen met vanille-ijs

Om de kletskoppen met vanille-ijs te maken, beginnen we met de kletskoppen.

Authentieke kletskoppen recept

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 50 ml water
  • 100 gram bloem
  • 5 gram kaneel (mag ook op gevoel)
  • 50 gram gehakte amandelen
  • snufje zout
  •  

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Meng alle ingrediënten kort met elkaar
  • Doe het beslag in een spuitzak met rond mondje (+- 13mm)
  • Spuit nu kleine platte bolletjes van ong. 2 a 3 cm met een tussenruimte van 8-10 cm op een bakplaat met bakpapier. (Dit zijn zo’n 6 bolletjes op een gewone maat bakplaat)
  • Bak ze in ong. 6 min. klaar. Houd de kletskopjes goed in de gaten want ze kunnen snel te bruin worden!
  • Haal ze gelijk voorzichtig van de hete plaat en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  • Herhaal met de rest van het beslag.

Voor de rest van het recept volgt hieronder de werkwijze:

Ingrediënten:      (voor 13 personen)

  • –   26 kletskoppen
  • –   4 eetlepels amandelen zonder schil (ongezouten)
  • –   13 bollen ijs (naar eigen keus)
  • –   750 gr. kersen (uit pot) 
  • –   7 eetlepels maïzena
  • –   slagroom

Bereiding:  

Bereid van tevoren de kletskoppen, zoals hierboven beschreven.

Het ijs kun je kant en klaar kopen, bijvoorbeeld karamelijs of vanille- of roomijs Laat de kersen uitlekken en vang het vocht uit de pot op. Verwarm dit vocht in ’n pannetje.

Meng de maïzena met wat eetlepels water tot een papje. Roer dit als het kersenvocht kookt erdoor met een garde.

Voeg dan ook de kersen toe en verwarm ze mee. Laat het mengsel indikken tot de gewenste sausdikte.

Leg de helft van de kletskoppen op de bordjes. Schep hier een bol ijs op en dek af met een andere kletskop.

Druppel wat kersensaus en wat hele kersen rondom de ijsbol.

Spuit wat slagroom er bovenop en garneer met wat fijngehakte amandelen.

Serveer de kletskoppen met vanille-ijs terwijl de kletskoppen nog een beetje warm zijn.

                                                             

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*