coquilles salade tomaat grapefruit

Coquilles met salade van tomaat en grapefruit

Andrea van Lieshout, kok bij 24Kitchen schreef een recept voor coquilles met een salade van tomaat en grapefruit. In het Frans heet dat dan Coquilles et salade de tomaten et pamplemousse. Het is maar wat u fijner vindt, de smaak is hetzelfde.

Ingrediënten ( 12-14 porties):

  • 14 coquilles in de schelp
  • 14 el boter
  • 6 el anijslikeur
  • 18 el paneermeel
  • Banaansjalotten (2 stuks)
  • 2 tomaten
  • 2 grapefruits
  • 1 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • peper en zout

Bereiding:

Tomaat-grapefruit-salade:

Pel en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in blokjes en hak de peterselie fijn. Pel en hak de knoflook. Snijd de partjes uit de grapefruit. Snij de rode peper open en haal de pitjes eruit, en snijd de peper in dunne ringen.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot, tomaat, knoflook en de peper gedurende 5 minuten. Voeg de grapefruit toe en de helft van de peterselie en zet het vuur uit.

Coquilles:

Verwarm de bovengrill van de oven op de hoogste stand. Pak de schelp van de coquille met een doek vast en hou de bolle kant naar beneden. Steek met de andere hand een mes tussen de kier en open de schelp. Hou het mes horizontaal en vlak tegen de bovenkant. Snijd de spier los van de bovenste (platte) schelp. Lepel vervolgens voorzichtig het witte deel uit het vlies. (Zien hoe dat moet? Kijk dan hier). Spoel de coquilles kort schoon onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Maak de bolle schalen van de coquille schoon met een sopje om de coquille erin te serveren.

Verwarm de boter in een koekenpan en laat uitbreiden. Bak de coquilles maximaal één minuut. Blus af met de anijslikeur (Pernod) en flambeer de coquilles (Gebruikt u een wasemkap? Zet deze uit vóór u gaat flamberen). Schep de coquilles uit de pan en voeg de helft van het bakvet toe aan de tomaat-grapefruit salade. Verdeel een deel van de salade over de coquilles. meng de resterende peterselie met paneermeel of broodkruim en bestrooi de coquilles hiermee. Lepel het laatste beetje boter er over. Gril de coquilles ca. 3 minuten onder de grill zodat ze krokant worden.

Dien op in de bolle schep van de coquille, met een stokbroodje en evt een groen blaadje om het gerecht wat meer kleur te geven.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*