Gekarameliseerde witlof als bijgerecht 

Ingrediënten: voor 8 personen 

  • 12 stronkjes witlof
  • 2 eetlepel honing
  • 100 gram boter
  • peper en zout
  • 2 eetlepel balsamicoazijn

Bereidingswijze:

  1. Snijd de witlof in de lengte doormidden en laat de stronk zitten.
  2. Verhit een ruime koekenpan en smelt daarin de boter.
  3. Bak de witlof op de snijkant in de boter en draai om.
  4. Voeg de honing toe en laat dit karameliseren
  5. Blus af met 100 ml water en voeg de balsamicoazijn toe en verhit alles goed door tot de witlof gaar is en het vocht verdampt. Is het vocht verdampt, maar de witlof nog niet gaar genoeg naar jouw smaak, voeg dan nog een beetje water toe en herhaal.
  6. Leg de witlof op een bord en bestrooi met zout en peper.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*