Wijnkeuze : Rieslingh (droog)
Ingrediënten (voor 12 personen)
Voor de papadum:
- 12 papadums (gebruik kant-en-klare of maak ze zelf)
- Olie voor het frituren (als je ongekookte papadums gebruikt, volg dan de aanwijzingen op de verpakking).
Voor de topping:
- 300 gr gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden
- 3 rijpe avocado’s, in dunne plakjes gesneden
- 120 gr zeewiersalade/wakamé (kant-en-klaar verkrijgbaar)
- 1 bosje waterkers (optioneel voor garnering)
- 3 limoenen, in partjes gesneden (voor serveren)
- 1 limoen om de avocado te besprenkelen
- Witte sesamzaadjes
Voor de wasabi-yoghurt:
- 175 gr Griekse yoghurt
- 1 – 2 tl wasabipasta (naar smaak)
- 1 tl suiker
- 1 el limoensap
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Papadums bereiden: Volg de aanwijzing op de verpakking. Als je kant-en-klare papadums hebt, sla deze stap over en ga direct door met de toppings.
- Meng de Griekse yoghurt met de wasabipasta, suiker, limoensap, zout en peper. Proef en pas de hoeveelheid wasabi aan naar smaak.
- Snijd de avocado in dunne plakjes en besprenkel met limoen, zo kleurt die minder snel bruin.
- Leg de papadums op een mooi bord. Verdeel de gerookte zalm gelijkmatig over de papadums en leg hier enkele plakjes avocado op. Verdeel hierover een klein beetje zeewiersalade/wakamé. Lepel een beetje wasabi-yoghurt over elke papadum en verdeel over elke papadum wat witte sesamzaadjes.
- Garneer eventueel met wat waterkers voor extra smaak en kleur en maak af met een partje limoen.
- Serveer de papadums direct, zodat ze knapperig blijven.