Papadum (met zalm, wasabi-yoghurt, avocado en zeewier)

Wijnkeuze  : Rieslingh (droog)

Ingrediënten (voor 12 personen)

Voor de papadum:

  • 12 papadums (gebruik kant-en-klare of maak ze zelf)
  • Olie voor het frituren (als je ongekookte papadums gebruikt, volg dan de aanwijzingen op de verpakking).

Voor de topping:

  • 300 gr gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden
  • 3 rijpe avocado’s, in dunne plakjes gesneden
  • 120 gr zeewiersalade/wakamé (kant-en-klaar verkrijgbaar)
  • 1 bosje waterkers (optioneel voor garnering)
  • 3 limoenen, in partjes gesneden (voor serveren)
  • 1 limoen om de avocado te besprenkelen
  • Witte sesamzaadjes

Voor de wasabi-yoghurt:

  • 175 gr Griekse yoghurt
  • 1 – 2 tl wasabipasta (naar smaak)
  • 1 tl suiker
  • 1 el limoensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Papadums bereiden: Volg de aanwijzing op de verpakking. Als je kant-en-klare papadums hebt, sla deze stap over en ga direct door met de toppings.
  2. Meng de Griekse yoghurt met de wasabipasta, suiker, limoensap, zout en peper. Proef en pas de hoeveelheid wasabi aan naar smaak.
  3. Snijd de avocado in dunne plakjes en besprenkel met limoen, zo kleurt die minder snel bruin.
  4. Leg de papadums op een mooi bord. Verdeel de gerookte zalm gelijkmatig over de papadums en leg hier enkele plakjes avocado op. Verdeel hierover een klein beetje zeewiersalade/wakamé. Lepel een beetje wasabi-yoghurt over elke papadum en verdeel over elke papadum wat witte sesamzaadjes.
  5. Garneer eventueel met wat waterkers voor extra smaak en kleur en maak af met een partje limoen.
  6. Serveer de papadums direct, zodat ze knapperig blijven.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*