Ingrediënten voo4 14 personen:
900 gr Port Salut, liefst lange plakken
550 gr Gorgonzola
5 dl crème fraîche
7 dl rode port
7 eetlepels Honing
3 laurierblaadjes
3 takjes tijm
2 trosjes witte druiven
1 bosje selderij
28 walnoten
1 notenbrood
Roomboter
28 stekertjes (met de diameter van een espressokopje)
Vershoudfolie
Bereiding:
Halveer de plakken Port Salut, 2mm dik, in de lengte, bekleed de binnenkant van de ringen achtereenvolgens met plasticfolie en de plakken Port Salut. Prak de gorgonzola fijn en meng hier de crème fraîche door. Vul de stekertjes met de crème en strijk de bovenkant glad. Zet de stekertjes een uur in de koelkast. Kook de port samen met de honing, laurier, tijm en enkele gekneusde peperkorrels in tot de helft. Zeef de saus en laat hem vervolgens afkoelen.
Serveren:
Zet de taartjes op de borden en verwijder de stekertjes. Garneer het taartje met walnoten, selderijblad, en een druif. Zet de gehalveerde druiven tegen het taartje en druppel hier de portsaus speels omheen. Serveer er notenbrood met roomboter bij. Heerlijk met een glaasje witte port!