Amuse van geitenkaas en eendenborst

Amuse van geitenkaas en eendenborst

Een niet te moeilijk maar zeer smakelijk gerechtje is deze amuse van geitenkaas en eendenborst, een recept van José Maréchal in “Heerlijkheden uit een glas“.

Ingrediënten (voor 12 personen)

  • 6 groene appels (bijvoorbeeld Granny Smith) 
  • 250 milliliter slagroom 
  • 500 gram zachte geitenkaas 
  • ongeveer 24 plakjes gerookte eendenborst 
  • olijfolie, peper en zout.

Bereiding:

Voor deze amuse van geitenkaas en eendenborst schil je de appelen en verwijder dan de klokhuizen. Snij de appel in kwarten en dan in hele fijne plakjes. Leg de stukjes appel in een laag op een bord en dek ze af met magnetronfolie. Zet het bord in de magnetron(of oven of koekenpan) tot de appelstukjes gaar zijn, maar niet slap. Het oorspronkelijke recept spreekt van 1 tot 2 minuten. Proeven is echter het devies. Laat de plakjes appel afkoelen. 

Verwarm de slagroom op een laag vuur tot hij lauw is. Verkruimel de geitenkaas in een kom, voeg ongeveer 6 eetlepels olijfolie toe en giet al roerend scheutjes slagroom in de beker. Het is de bedoeling dat het een mooi romig mengsel wordt. Breng op smaak met peper en zout. Rol de plakjes eendenborst op en snij elk rolletje in twee of drie schijfjes. Vul je glazen met een laagje geitenkaascrème. Schik er dan een laagje appelstukjes op en eindig met de schijfjes eendenborst. voor de garnering blaadjes rucola of iets anders groen.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*