Saté van ananas en vanille-ijs

Voor 15 personen

2 ananassen
30 saté prikkers, die 30 minuten in water geweekt zijn. 120 ml. Tequila
120 gram bruine basterd suiker
1,5 theelepel vanille extract
1⁄4 theelepel kaneel
Slagroom ( spuitbus)

Maak de ananassen schoon: snijdt eerst het kapje eraf, schil de vrucht dan van boven naar beneden en verdeel de vrucht dan van boven naar beneden in vieren, verwijder van elk part de binnenste harde kern. Verdeel de kwarten in de lengterichting in tweeën en maak dan stukjes van ongeveer 2×2 centimeter. Prik de stukjes dicht op elkaar aan de pennen.

Maak een glazuur door de tequila, basterdsuiker, kaneel en vanille-extract goed door elkaar te roeren

Meng de glazuur nogmaals goed en leg de spiesjes op een ovenrooster, , draai ze rond en bestrijk ze aan alle kanten met de glazuur,
Plaats het rooster in de oven onder de hete grill, blijf erbij en neem het rooster na enkele minuten ut de oven, draai de spiesjes en plaats ze weer terug in de oven. Zorg er op die manier voor dat ze aan alle kanten mooi goudbruin zijn.

Serveer twee warme spiesjes per persoon met een bolletje vanille-ijs en een toef slagroom uit de spuitbus.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*