Pecan-semifreddo

Pecan-semifreddo

Semifreddo is een typisch Italiaans nagerecht, het betekent half bevroren ijs, met als basis eieren, suiker en room. Eigenlijk is het een soort mousse dat je bevriest, voor dit ijs heb je dus ook geen ijsmachine nodig. Je kunt het wat extra smaak geven door het toevoegen van (gemalen) noten, zoals pistache noten. Wij maakten Pecan-semifreddo, met pecannoten dus.

Ingrediënten voor 15 personen

  • Slagroom 500 ml 
  • 400g Pecannoten
  • 500 nl Slagroom (afzonderlijk serveren) 
  • 8 eieren 
  • Suiker
  • 180 gram bitterkoekjes in stukjes 200 gram 
  • 500 gram Rode vruchten  
  • 150 gram suiker 
  • 1 citroen 
  • Ronde vormpjes 
Bereidingswijze:
Semifreddo:

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Rooster de pecannoten circa 5 min. op bakpapier in de oven en hak ze in stukjes. Klop intussen de slagroom voor de semifreddo lobbig. Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker luchtig. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Meng de pecannoten door het eidooiermengsel en meng dit vervolgens met de room. Spatel dan het eiwitschuim voorzichtig erdoor. Niet met een mixer maar met een spatel. Het moet een luchtig geheel worden en met een mixer sla je alle lucht eruit. Roer als laatste 150 gram van de bitterkoekjes door het mengsel. Giet dit mengsel in de ronde vormpjes en zet in de diepvries tot de semifreddo is bevroren. Neem de semifreddo circa 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. Bestrooi met de overige bitterkoekjes. 

Vruchten coulis:

Kook de vruchten met suiker en een beetje citroensap tot een moes. Pureer dit door een zeef en laat dit afkoelen. 

Doorgeven:

Leg de schijfjes pecan-semifreddo op een bordje, wat coulis ernaast en wat kruimels bitterkoek. 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*