Mascarpone panna cotta met dronken vijgen

Ingrediënten 15 personen:

Mascarpone panna cotta

– 450 gr Mascarpone
– 40 gr gelatine
– 200 gr suiker
– 800 ml melk
– 400 ml room
– 8 vanille stokjes
-Bakspray/olie

Dronken Vijgen

-10 vijgen
-600 ml Licor 43 (of Marsala wijn)
-4 eetlepel suiker
-4 klontjes boter
-16 bitterkoekjes

Bereiding:

  1. Schraap de vanille peulen leeg en doe de inhoud ervan, samen met room, melk en suiker in een steelplantje. Gooi ook de lege peulen in het pannetje. Verwarm op midden hoog vuur, totdat alle suiker opgelost is. Zet opzij, zodat de vanille smaak goed in kan trekken. Dit duurt zo’n 10 à 15 minuten.
  2. Week de gelatine blaadjes in een grote kom met koud water. Vis de vanille peulen uit de room, knijp de gelatine goed uit en roer deze goed door de room. Voeg vervolgens de Mascarpone toe en klop goed door met een garde of een handmixer. Het kan zijn dat je nog kleine klontjes Mascarpone ziet, dit geeft niet.
  3. Spray je vormpjes in met een klein beetje olie en vul ze met het panna cotta mengsel.
  4. Plaats in de koelkast tot de Mascarpone panna cotta stijf is geworden of totdat je hem gaat gebruiken.

Dronken Vijgen

  1. Snijd de vijgen in kwartjes.
  2. Plaats de suiker, boter en licor 43 in een pannetje en verwarm zachtjes, tot de suiker is opgelost. Voeg de vijgen toe (met een snij-zijde naar beneden) en laat ze zachtjes smoren, totdat de vijgen zacht zijn geworden.
  3. Zet samen met het vocht apart, totdat je het gaat gebruiken.
  4. Hak en snijd de bitterkoekjes tot je grove kruimels krijgt.

Haal je Mascarpone panna cotta uit de koelkast, dip de vormpjes even in een warm waterbadje en keer ze om op een bordje.

Voeg dronken vijgen en bitterkoekjes kruimels toe. Als je het lekker vindt, dan kun je ook nog wat van de Licor 43 vijgen siroop toevoegen als saus.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*