kabeljauw met walnotensaus

Kabeljauw met walnotensaus

Een wat vreemde combinatie misschien, kabeljauw met walnotensaus, maar het zachte van kabeljauw en het kruidige van de walnoten blijkt niet alleen vreemd, maar bovenal een heerlijke combinatie! Als alternatief voor de walnotensaus kun je ook eens naar dit gerecht kijken.

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 4 winterwortels
  • 1000 g peultjes
  • Wat boter
  • Wat suiker
  • 500g kabeljauwfilet
  • Zout
  • Veel witte peper
  • 80g geklaarde boter
  • 5 dl droge witte wijn
  • 100g walnoten, fijngehakt
  • 2dl room

Bereiding:

Draai met een parisienne-boortje uit de winterwortelen zoveel mogelijk balletjes. (Als he geen parisienne-boortje hebt kun je ook schijfjes van ca 1 centimeter dik van de wortels snijden). Kook ze beetgaar. Maak de peultjes schoon en kook ze met wat boter en wat suiker beetgaar.

Verdeel de kabeljauw in 10 gelijke stukken. Bestrooi ze met zout en witte peper. Verhit in een koekenpan de geklaarde boter en bak de stukjes kabeljauw in 4 tot 6 minuten. Halverwege de baktijd omkeren.

Neem de vis uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Laat de boter uit de pan lopen en blus het aanbaksel met de witte wijn. Laat het op hoog vuur ca 7 minuten inkoken (of zo lang als nodig) Voeg de walnoten toe en verwarm die ca 2 minuten mee. Schenk er room bij en laat het nog 3 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en veel witte peper.

Serveren: 

Leg op elk warm bord een stukje kabeljauwfilet. Overgiet voor de helft de kabeljauw met walnotensaus en garneer met peultjes en bolletjes/schijfjes wortel.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*