Risotto met paddenstoelen en pecorino

Ingrediënten:

600 gram risotto rijst
2 liter (gistvrije) bouillon
450 gram paddenstoelenmelange
450 gram oesterzwammen
12 sjalotjes
6 teentjes knoflook
300 ml witte wijn
Ca. 150 gram pecorino

Bereidingswijze

Zet in een aparte pan de bouillon klaar. Snipper de sjalotjes en de knoflook en snijd de paddenstoelen en oesterzwammen in grove stukken. Fruit de sjalotjes en de helft van de knoflook in wat olie in een soeppan. Wanneer deze glazig zijn, doe je er de risotto bij. Bak de risottorijst in ongeveer 5 minuten glazig. Schep dan de bouillon bij de rijst tot de rijst goed onder water staat. Breng dit aan de kook. Als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen, mag er weer wat bouillon bij en ga je door tot alle bouillon is opgenomen. Bak ondertussen in een koekenpan met wat olie de paddenstoelen met de overgebleven knoflook. Wanneer de risotto rijst alle vocht heeft opgenomen doe je er ¾ van de paddenstoelen bij en schaaf je er ongeveer ¾ van de pecorino doorheen. Doe er ook de witte wijn bij. Laat nog een paar minuten borrelen en haal dan van het vuur. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat gedroogde of verse kruiden (dille, tijm). Serveer de risotto met de overige padenstoelen en de pecorino er bovenop

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*