Aspergesalade met witte trappist

Aspergesalade met Witte Trappist

In het late voorjaar is het tijd voor asperges. Er zijn vele recepten met asperge waarvan deze aspergesalade met witte trappist er maar eentje is. Op deze site staan veel meer recepten met asperges. Ook voor een andere salade. Maar deze hieronder is ook erg lekker

Ingrediënten: (12-14 kleine porties)

  • 500 gram witte asperges
  • 500 gram groene asperges
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 400 gram gekookte ham, in reepjes
  • 4 sjalotjes
  • 2 dl La Trappe Witte Trappist
  • 8 eetlepels gevogelte- of kalfsfond
  • 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 200 gram gemengde sla
  • sprietjes bieslook
  • Peper uit de molen en zout naar smaak
  • Toast

Bereidingswijze:

De harde onderkant van de witte asperges afsnijden. Vervolgens de asperges schillen en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. (Gooi de onderkantjes en de schillen niet weg, die kun je goed gebruiken om een heerlijke aspergesoep van te maken!)

De harde onderkant van de groene asperges afsnijden en in een stoommandje beetgaar stomen en laten afkoelen. De groene asperges hoeven niet te worden geschild;

De harde onderkant van de kastanjechampignons afsnijden en de champignones in dunne plakjes snijden.

Schil de sjalotjes en snijd deze in dunne plakjes.

Doe iets olie in een wok of koekenpan en laat de olie goed warm worden. Als de olie goed warm is, dan de kastanjechampignons en sjalotjes in de pan en gedurende een minuut roerbakken.

Voeg het gevogelte- of kalfsfond en het bier toe en laat het geheel nog 2 tot 3 minuten goed warm worden.;

Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat afkoelen.

uitserveren:

De gemengde sla op borden rangschikken en de asperges, kastanjechampignons en enkele theelepeltjes van het afgekoelde stoofvocht over de sla verdelen.

Met reepjes gekookte ham en bieslook garneren;

De aspergesalade met warme toast of ciabatta serveren en schenk er een witte trappist bij .

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*