Op deze pagina vindt u de door onze kookclub bereide menu’s. Door op één van onderstaande gerechten te klikken, opent zich het betreffende recept. De meeste menu’s zijn geschreven in hoeveelheden voor 14 of 15 mensen. Houd hier rekening mee wanneer u een van deze menu’s bereidt. Onder het betreffende recept kunt u uw reactie plaatsen.
Oktober 2024
De herfst heeft zijn intrede gedaan, dus deze keer een heerlijk herfstmenu samengesteld.
- Gevulde portobello’s met taleggio
- Courgettesoep met gerookte zalm
- Hertenbiefstuk met rode portsaus
- Crumble van appel en peer met kaneel en vanille-ijs:
September 2024
De eerste kookavond van het nieuwe seizoen ademt nog de (Italiaanse) vakantiegevoelens van de leden
- Meloensalade met buffelmozzarella, kasha en basilicum
- Pompoensoep-amaretto
- Pesce spada a ghiotta
- Spaghetti aglio e olio
- Verdure grigliate
- Honingmousse met rode vruchten
Juni 2024
De laatste kookavond van dit seizoen maakten we verschillende gerechten uit verschillende keukens.
- Komkommerschrijfjes met mozzarella
- Kare Udang/Garnalen curry
- Lamsvlees met muntpistou en kruidenboter
- Abrikozen met mascarpone.
Mei 2024
Het is voorjaar en 2e helft mei, dè periode van de asperges. Daarom hebben we het menu royaal voorzien van deze lekkernij:
- Amuse van kwartelei op prikkertje
- Waterkerssoep
- Brabantse Vlag van tonijn en asperges
- Rouleaux van asperges, zalm en ham
- Aardbeientiramisu met speculaas
April 2024
In april mag een menu met daarin asperges niet missen. Wij maakten het volgende menu:
- Burrata op gemarineerde Spaanse bloedsinaasappel, pistache, kaviaar en waterkers
- Gebakken zalm met pijnboompittensalsa
- Asperges met Pata Negra, tomaat en basilicum
- Runder-entrecote met harissa, spaanse paprika en citroensaus
- Omgevallen choco-potje
Maart 2024
Vier gangen in maart. Maar wat voor gangen:
- Oesters met Granny Smuth en ijs van Avocado
- Cappuccino van witlof met roquefort en hazelnoot
- Stoverij van varkenswangetjes
- Pannacotta en crumbel van peperkoek en in rum gepocheerde peer
Februari 2024
Voor de maand februari heeft het voorbereidend duo het volgende menu samengesteld:
- Surimi en wortel op een blad van witlof
- risotto van garnalen en heilbot met gefrituurde kaas omwikkeld met buikspek en parmezaanse kaas
- vitello e frattaglie; kalfsfricandeau met licht gebakken kalfsoester, tonijnmayonaisse en friseesla
- Gesauteerde sint jakobsschelp in pompoencrèmesoep
- houtduif met asperges, bietjes en cress
- witte chocolade-cheesecake met aardbeien, gemarineerd in sambuca
Januari 2024
Een nieuw jaar, nieuwe gerechten. We maakten het volgende diner:
- Ceviche van haring en chioggia
- Coquille met safraansaus
- Sashimisalade op papadum met wasabi-mayonaise
- Portobello-cappucino
- Rollade van procureur met mosterdsaus en sjalottenpuree
- Bessen-sinaasappel crème
December 2023
Het Kerstdiner van 2023 bestaat uit de volgende gerechten:
November 2023
Het wildseizoen is weer aangebroken en dat moet gevierd worden. Wij maakten deze maand het volgende menu:
- Amuse van wildpaté met port en paddenstoelen
- Zalmtompouce
- Hertenbiefstuk met cantharellen en bordelaisesaus
- Limoncello mousse
Oktober 2023
We blijven nog even op vakantie, in Griekenland deze maand. Op het menu staat:
September 2023
We zijn nog in vakantiesferen. Vandaar een Italiaans menu deze maand.
- Tagliere con torta fritta
- Vitello Tonato
- Pasta fresca all’uovo
- Drie verschillende pastasauzen
- Saltimbocca van parelhoen met pecorino-korst
- Amore Italiano
Juni 2023
Oosterse gerechten stonden er op het menu deze maand. Niet alleen Chinees maar ook Thais. Dit was het menu:
- Krokante garnalen met cocos
- Rijstvelloempia’s met kip en noedels
- Chinese Mais-Kippensoep
- Eend met zoet-pittige saus
- Thaise Cremè Caramel met spekkoek
Mei 2023
Meimaand is aspergemaand. Deze maand zijn de verse asperges dus ruim vertegenwoordigd in onderstaand menu:
- Springrol met tagliatelle, gamba, ei en spinazie
- Aspergesoep
- Risotto primavera
- Canette l’orange
- Cheesecake in een glaasje
April 2023
Geen speciaal thema deze maand maar gewoon lekker koken en -niet geheel onbelangrijk- lekker eten. We maakten deze maand het volgende:
- Shorabit Jarjir
- Gevulde aubergine met lamsgehakt en pijnboompitten
- Salade met zeebanket, venkel en limoen
- Rouleau van parelhoen en pata negra
- Stroopwafel-tiramisu
Maart 2023
Een wereldreis hebben we gemaakt deze maand met recepten uit Frankrijk, Nederland, Argentinië, Colombia en Italië. Ondanks de verscheidenheid aan oorsprongen een mooi menu:
Februari 2023
We zijn flink aan het werk gezet deze maand! Maar het resulteerde wel in hele mooie en bovenal smakelijke gerechten:
- risotto met verschillende groenten
- Steak tartaar
- Sobanoedels met limoen, kardemom en avocado
- Eendenborstfilet met pastinaak
- Vijgen-clafoutis met tijm
Januari 2023
In het nieuwe jaar werd de lat meteen weer hoog gelegd:
- Amuse van geitenkaas en eendenborst
- Ajo Blanco
- Scampitaartje met cheddar
- Zeeduivel met saffraansaus
- Kwarktaartje
December 2022
We zijn het jaar in stijl geëindigd. Een zes-gangendiner maarliefst met allemaal zeer smakelijke gerechten:
- Amuse van pancetta en gekaramelliseerde sjalot
- Doperwten-venkelsoep
- Zalmforel met bulgurtartaar en aardperenchips
- Salade van geroosterde asperges, courgettes en manouri
- Gestoofde konijnenpoten met aardappel-zuurkooltaartje
- Stoofpeertjes met zoethout, mandarijn en vanille-hangop
November 2022
Eigenlijk was dit ons Kerstmenu in 2021, maar dat ging toen niet door vanwege de corona-maatregelen. We hebben de schade nu ingehaald
- Amuse trio van Prei-kaasbonbon; Rogvleugel-salade en tartaar van Sint-Jakobsschelpen
- Oestersoep met Champagne
- Hazenrugfilet met Pruimensaus, Aardappelrösti, Romige zuurkool & Paddenstoelen
- Geitenkaasproeverij
- Appel-cranberrycompote met steranijs
Oktober 2022
In oktober, het begin van het wildseizoen hebben we de volgende menu’s bereid:
- Amuse van pompoenpuree met garnalen
- Coquille pot au feu
- Kwartel met aardappel en truffeltapenade
- Hertenbiefstuk op groene kool, pruim en rode wijnsaus
- Kletskoppen met vanille-ijs
September 2022
We zijn het nieuwe seizoen krachtig van start gegaan met een vijfgangen diner! Is de norm voor dit seizoen maar weer gezet!
- Kabeljauw met walnotensaus
- Gele paprikasoep met tuinkers
- Paling in peterseliesaus
- Mozaïek van ossen- en kalfshaas
- Notengebak met karamel- en roomsaus
Mei 2022
Meimaand, aspergemaand. Het zal je niet verbazen dat we deze maand nogal wat asperges in dit menu hebben verwerkt.
- Asperge amuse
- Tweekleurensoep van rode biet en waterkers
- Carpaccio van coquilles met ibericoham-vinaigrette en limoenaioli
- Kempens lams-carré met asperges
- Vanillebavarois
April 2022
Portugese avond vanavond. Kookvriend Ruben, die verrassenderwijs Portugees spreekt, schotelde ons het volgende menu voor:
- Salada de agrião com funcho e laranja
- Caldo verde
- Bacalhao à Gomes de Sà
- Legumes com vinha d’alhos
- Espetadas de carne com chouriço e louro
- Arroz doce
Maart 2022
Na alweer een paar maanden afwezigheid door Corona herstartten we in maart met het menu wat eigenlijk voor november bedoeld was. Een historisch menu: Voor het eerst in het 30 jarig bestaan van onze kookclub volledig vegetarisch!
- Cranberry paté
- Rodekoolsoep net gebakken appelbolletjes
- Pastinaakblini’s met rodebiet-brunoise
- Portobello Wellington
- Walnotentaart met zachte karamel
Oktober 2021
Een hoog gehalte Ottolenghi deze maand. Oktober, ook een mooie herfstmaand, wat voor een deel ook terug te vinden is in ons menu, met paddenstoelen en pompoenen. Wij maakten achtereenvolgens
- Burrata met sinaasappel, korianderzaad en lavendelolie
- Heldere bospaddenstoelensoep
- Flespompoen met gembertomaten en limoenyoghurt
- Kwartel met granaatappel-walnootsalsa
- Meringues met zelfgemaakte advocaat
September 2021
Na een onderbreking van anderhalf jaar zijn we het nieuwe seizoen rustig begonnen. De leden hadden er ook behoefte aan om weer even bij te kletsen, vandaar. Desalniettemin: het menu was weer erg smakelijk:
- Salade met avocado en parmaham
- Pappardelle met Italiaans stoofvlees, met groene groenten en gremolata
- Ricottataart met gekonfijt fruit
Februari 2020
Het februari-menu met goede voornemens werd aan ons gepresenteerd door Pierre en Jan Peter. Relatief nieuw bij onze club maar aan het menu zie je dat niet:
- Amuse: Trio van zeevruchten
- Eendenborstrolletjes met cassisconfiture
- Zalmfilet in prosciuttoham met kruidige linzen
- Tiramisu met advocaat en sinaasappel
Januari 2020
Laten we het nieuwe jaar maar eens goed beginnen: Een visrijk menu deze keer, zeer de moeite waard om (delen hiervan) ook eens te maken:
- Oestersoep
- Tartaar van heilbot en tonijn
- Kwartel met champignoncreme
- Brandade met kabeljauw en langoustine-saus
- Trifle met koffie en amaretti
December 2019, Kerstmenu
We hebben voor het Kerstmenu maar eens flink uitgepakt, mag best met Kerst. Ons menu is als volgt samengesteld:
- Mosselen met champagnesabayon
- Topinamboer velouté met coquille
- Tongschar rolletjes met groente en wijnsaus
- Gevulde kwartel met paddenstoelen-risotto
- Beef Wellington met aardappelgratin
- Tiramisu op basis van ricotta en Griekse yoghurt
November 2019.
De Franse keuken is een begrip in de culinaire wereld. Wij kunnen niet achterblijven en in november maakten we de volgende gerechten:
- Coquilles et salade de tomates et pamplemousse
- Parmentier de canard
- Salade de chicorée avec rucola et pesto
- Carré d’agneau
- Mousse au chocolat avec poires
Oktober 2019.
De herfst in begonnen en dat willen we weten ook! Met een kleine groep (veel koks hadden verplichtingen elders) maakten we het volgende menu:
- Bospaddenstoelensoep
- Quiche l’homme-filet
- Stoofpotje hertenvlees met pastinaakpuree, spruitjes, stoofpeer
- Crème-Brûlée
September 2019.
We zijn weer begonnen. In een nieuwe keuken met nieuwe apparatuur (met heel veel dank aan buurthuis “De Stulp” in Drunen) werd de lat voor het komend seizoen meteen hoog gelegd!
- Amuse van Gamba met notensla, hazelnootolie en Parmezaan-schuim
- Zult met gerookte paling met witlof en pure chocolade
- Soep met gepekelde kabeljauw met jonge prei, kamille en paling
- Gegrilde Parelhoen-pastinaakmousseline, mousse van geitenkaas, geroosterde bospeen en tijmjus
- Witte chocolade/cheesecake met aardbeien gemarineerd in sambuca
Juni 2019.
20 juni, we gaan de langste dag in. In Scandinavië vieren ze dat met kampvuur, bloemen, spannende verhalen en gezang. Dus geven we een er een klein Deens accentje aan. Verder is het de laatste dag van de aspergetijd uit de volle grond. Daarom nemen we vandaag afscheid van de koning van de groenten met enkele heerlijke asperge-gerechten:
Mei 2019:
Met het mei-menu gaan we een wereldreis maken. We komen in Vietnam, in Peru, in India en, vooruit dan maar, maken ook een lentegerecht.
- Vietnamese lente-roll van scampi
- Ceviche van zalmforel en coquille
- Garnalen curry met kokos en rode peper
- Lamsfilet met risotto en kaaskrokantjes
- Pure chocolade en passie (Ron Blaauw)
April 2019:
De temperatuur was eindelijk weer eens boven de twintig graden en dat gaf een zomers gevoel. Of dat in de gerechten teruggekomen is, laat ik graag aan de lezer. Lekker was het in ieder geval!
- Bietencarpaccio met haring
- Aspergesalade met witte trappist
- Ravioli met pompoen, geitenkaas en salieboter
- Hertenstoof met boerentenen
- Parfait lavendelkaas
Maart 2019:
Het voorjaar hangt in de lucht. In gedachten denken we alweer aan de vakantieperiode, het verlangen naar Italie. Het inspireerde Gerard en Peter tot het volgende menu:
- Nidi di Pomodiri purea e oca quaglia (Nestje van tomatenmousse met kwarteleitjes)
- Pesce alla Caprese (vis Caprese)
- Zuppa di finocchio (venkelsoep)
- Scalopine alla Marsala e Polenta erba (kalfslapjes met Marsala en kruidige polenta)
- Pecan-semifreddo (semifreddo met pecannoten en bitterkoekjes)
Februari 2019.
Het eerste menu van Erik (en de ervaren Allard, dat wel). Als dit het “ingangsniveau” is, belooft dat nog wat! Het menu:
- Bloemkool-Pastinaaksoep
- Boudin-Noir met zuurkool en een appeltje
- Lamshaasje in honing-tijmsaus
- Panna Cotta met vitamine C
Januari 2019.
Een nieuw jaar, nieuwe recepten. We hebben er zin in! Het jaar werd geopend met het volgende menu:
- Amuse: Fungi Ripieni
- Pittige ravioli met gele paprikamayonaise
- Quiche met spinazie en zalm
- Rosbief uit de oven met roodlof en olijvensalsa
- Witte chocolademousse in een ananassoepje
December 2018.
Laatste kookavond van het jaar. En dus Kerstmenu. De mannen die het menu bedacht hebben lieten ons het volgende koken:
- Amuse: Gehaktburgertje met courgette en rozemarijn
- Duo van tonijn en gamba’s met gemarineerde groenten
- Garnalentompouce
- Filet en sukade van het hert met schorseneren aardappelsoesjes met pastinaak
- Banoffee in een glas
November 2018.
Het is herfst. De bladeren vallen en buiten is het koud. Binnen bereiden we een menu wat prachtig past bij de herfst en herfstkleuren:
- Pompoensoep
- pasta met paddestoelen en walnoten
- Haricot vert met Freekeh en miso
- Hertfilet met dadel-labneh, bramen en pinda-crumble
- Herfst dessert met stoofpeer en stroopwafels
Oktober 2018.
- Zeeuwse oesters met Noilly Prat saus
- Pieterman in een selderijsoepje
- Eend met pikante uien, witlof en walnotenpuree
- Cheese cake met Amarena kers en yoghurt parfait
September, 2018.
Het seizoen is weer begonnen. We zijn gestart met het volgende menu:
- Zalm met radijs, komkommer en dille in basilicumsaus
- Bisque d’homard (kreeftensoep)
- Aardappel krokant
- Ode aan de kleine Zavel
- Espuma van verse mango
Juni 2018.
laatste kookavond van het seizoen. Een Licht en Luchtig menu, niet geheel toevallig samengesteld door Roeland en Gerard:
- Nestje van tomatenmousse met eitjes
- Pizza met tonijn
- Kalfslever met bosbessensaus en ratatouille
- Italiaanse vruchtensoep
Mei 2018.
Asperge-maand. Asperges kunnen gewoon niet ontbreken in ons mei-menu:
- Courgetti salade
- Soep van groene asperges
- Risotto met asperges, scampi en blond bier
- Lamsfilet met knoflookpuree en granaatappel-salade
- Ile Flottante
April 2018.
Op de warmste 19e april sinds mensenheugenis hebben we genoten van het volgende menu:
- Krabtartaar met avocado en mango
- Portobello cappuccino
- Zeebaarsfilet en tonijn met stamppot van gerookte paling
- Eendenborstfilet net cassis en frambozen
- Rozijnensabayon met whisky
Maart 2018.
Twee weken voor Pasen. Ons menu was:
- Amuse van krokante courgette
- Salade van aardbei en zeekraal met knoflookgarnalen
- Bietensoep met makreel
- Hertenrugfilet met selderijpuree en kool
- Elstar-appel met gedroogd fruit en hazelnoot-ijs
Februari 2018.
Het februari 2018 menu, nét voor Carnaval was:
- Toast met krab en dragonyoghurt
- Aardappel-venkelsoep met ham
- Boerenkoolsalade met mango en koriander
- Irish stew met Guinness en Champ
- Apple Amber
- Irish Coffee
Het menu van januari 2018 was:
- Slakkensoep
- Visballetjes in Altmarkische saus
- Warsteiner spoom
- Konijnenrug in calvadosroom, gestoomde witte kool en witlof met spatzles
- Weisse Warsteiner mousse
Het kerstmenu van 2017 was als volgt samengesteld:
- Tonijn Amuse
- Tomaten-paprikasoep
- Risotto van een bouillon van waddengarnalen met tarbot, gefrituurde oester met gerookt buikspek en Parmezaanse kaas
- Eendenborst in sinaasappelsaus
- Mascarpone panna cotta met dronken vijgen
Midden in het wildseizoen hebben wij het volgende menu bereid in november 2017:
- Salade met gekonfijte konijnenbout met seranoham en een zachte mosterdcrème
- Kastanjesoep
- Ragout van gekonfijte fazant met morilles op een fijne pasta
- Halve patrijs met knolselderij, aardappelen en zuurkool.
- Gepocheerde vijgen met vanillesaus
In de maand oktober 2017 kwam het volgende menu op de tafel:
- Amuse van gegrilde groenten en geitenkaas
- Pompoensoep
- Risotto met paddenstoelen en pecorino
- Hertenbiefstuk met bospaddenstoelen en rode portsaus
- Gepocheerde peer met sabayon en vanille-ijs
In september zijn we het nieuwe seizoen weer sterk van start gegaan met het volgende menu:
- Amuse: Slakken in een eetbaar huisje
- Tongrolletjes Veronique
- Knoflooksoep
- Gevulde courgettebloem met een mousse van tarbot
- Taartje van Port Salut met gorgonzola
Meimaand, aspergemaand. Dat is terug te vinden in een groot deel van onderstaand menu:
- Amuse van asperge, ham en filodeeg
- Overijsselse mosterdsoep
- warme salade uit de wok
- lamsvlees met groene asperges en spinazie
- Aardbeien Romanoff
Het menu in april 2017 was:
- Kervelsoep
- Salade van witte en groene asperges en rosbief van limousin
- Tonno con caponata
- Lamsrug met mosterdzaad
- Zoete toast met aardbeien en mascarpone straciatella
In de maand 2017 maart hebben we Oosters gekookt:
- Chinese komkommersoep met varkenshaas
- Krabpoten
- Indische rijsttafel
- Saté van gegrilde ananas en vanille-ijs
In februari 2017 hebben we het volgende menu bereid:
- Courgettes en Haloumi Beignet
- Zalmmousse met komkommersaus
- Knolselderij-soep met appel en kerrie
- Kalfswang gestoofd met rode wijn, bietenpuree en gegrilde biet
- Kaiserschmarrn met appelstroop – ijsmousse