12 personen:
4 uien
4 tenen knoflook
2 rode pepers
6 groente bouillonblokjes
6 kleine winterwortels
3 pompoenen
3 laurierblaadjes
Gember
Bieslook
Kerrie
peper en zout
Olijfolie
150 ml slagroom
3 liter water
Bereidingswijze
De uien, knoflook en rode pepers (zonder de zaadjes) fijn snijden en fruiten in olijfolie. De bouillonblokjes en ongeveer 3 liter water toevoegen. Pompoen door de helft snijden. De schil met een scherp mes eraf snijden en de pompoenpitten eruit halen. De schil is erg hard dus uitkijken. Wortel en pompoen in kleine stukken snijden en toevoegen samen met de laurier. Voeg ook de (verse) gember toe. Alles 15 tot 20 minuten koken tot de pompoen en de wortel een beetje zacht zijn. Laurier eruit halen en alles pureren. Voeg eventueel wat water bij als de soep te dik is. Eventueel wat zout, peper en kerrie naar smaak toevoegen.
Bij het uitserveren lobbig geklopte slagroom (zonder suiker) en bieslook toevoegen.