Ingrediënten (12 personen):
2 kilo courgettes (in 2 kleuren, groen en geel, als u die kunt vinden)
12 eetl. olijfolie,
wat extra zoutflakes, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
chiliflakes, naar smaak.
150 gr. Parmezaanse kaas, fijn geraspt.
150 gr. vers broodkruim.
3 eetl. fijngehakte oregano of salie
Bereidingswijze:
1) Verwarm de oven voor tot 180 C.
2) Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 1 cm dik.
3) Meng de plakjes in een grote kom met olijfolie, 1 à 2 teentjes knoflook en wat zout en peper.
4) Meng de Parmezaanse kaas met het broodkruim, de oregano of salie,
het zout, de peper en de chiliflakes.
5) Vet een ronde of rechthoekige ovenschaal in met wat olie en schik de
Plakjes dakpansgewijs in de vorm. Mooi in de rondte of in nette rijtjes.
Doe die moeite, dat staat straks extra aantrekkelijk.
6) Bestrooi de plakjes met het kruimmengsel.
7) Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven.
8) Verwijder het folie en bak nog zo’n 5 minuten tot de bovenkant
goudbruin is.