Aspergesoep van witte asperges

Aspergesoep van witte asperges.

In tegenstelling tot de groene asperges worden de witte Asperges voor de bereiding geschild en de onderkant wordt meestal afgesneden omdat die wat houterig kan zijn. Gooi dat niet weg, maar maak van het afval een heerlijke aspergesoep van witte asperges. Maar ook van groene asperges kun je een lekkere soep maken. Het recept daarvoor staat hier

Ingrediënten (15 personen):

 • Aspergeschillen + kontjes
 • Circa 8 à 12 gekookte asperges
 • 8 kippenbouillonblokjes
 • 200 gr boter
 • 200 gr bloem
 • 2,0  dl room
 1. Aspergeschillen en -kontjes eerst goed wassen en afspoelen om eventuele zandresten te verwijderen en in 4 liter water aan de kook brengen met bouillonblokjes Wij gebruiken eigenlijk altijd kippenbouillon. Deze bouillon ongeveer 30 minuten laten trekken. Langer mag ook, maar de meeste smaak is dan al door de aspergeresten afgegeven.  
 2. Snijd ondertussen de asperges in stukjes van ongeveer twee centimeter. Hou de kopjes even apart, die hebben we straks nog nodig.
 3. Als de bouillon lang genoeg getrokken heeft, deze bouillon zeven om de schillen en onderkantjes van de asperges er uit te halen. Uiteraard moet het vocht opgevangen te worden, dat is de basis voor je soep!
 4. Maak een roux: Smelt de boter in een ruime soeppan en roer hier schepje voor schepje de bloem er doorheen, bij voorkeur met een garde, dat voorkomt klontjes. Vervolgens beetje voor beetje de bouillon erdoor roeren zodat er een gladde soep ontstaat.
 5. Voeg de kleingesneden aspergestukjes toe aan de soep en pureer het geheel met een staafmixer. Daarna pas de witte asperges (kopjes) aan de aspergesoep toevoegen.
 6. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Roer als laatste de room erdoor. Eventueel kun je een blaadje peterselie op de soep leggen om het gerechtje wat meer kleur te geven.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*