Ceviche is een rauwe-visschotel die vooral populair is in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika, en voor de bereiding van ceviche gebruikten wij zalmforel en coquille, maar ook met andere vissoorten is dit erg lekker.
Bent u dol op vis, zoek dan ook eens in onze receptenindex naar andere visgerechten
Ingrediënten voor 10 personen:
Ceviche:
- 800g zalmforel
- 400g coquille vlees
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 rode pepers
- 40g vers gesneden koriander
- 3 dl limoensap
- 2 rode ui
- peper en zout
Aardappel:
- 400g paarse (ook wel truffel-) aardappel
- 8 el olijfolie
- 4 el marinade (van de ceviche)
- peper en zout
Mais:
- 50g gestoomde, gedroogde mais
- 2 el olie
- zout
Bereiding:
Ceviche:
Snij de zalmforelfilet en de coquille in plakjes en leg ze in een kom. Bestrooi royaal met peper en zout en laat het geheel een minuut goed intrekken. Voeg daarna de knoflook en de dungesneden rode peper toe en schep alles goed door elkaar. Vervolgens de koriander (de helft) en het limoensap toevoegen en ongeveer 4 minuten laten intrekken. Daarna de in dunne reepjes gesneden ui toevoegen, omscheppen en laten uitlekken; koud wegzetten.
Aardappel:
Kook de aardappel beetgaar en laat deze daarna afkoelen. Snij er dunne reepjes van en meng met wat dunne rode uienringetjes. Maak een dressing van de olijfolie met het uitgelekte vocht van de ceviche. Breng op smaak met peper en zout. Meng de aardappels en ui met de dressing.
Mais:
Rooster de mais in de hete olie. Haal de mais na het roosteren uit de pan, laat uitlekken en bestrooi met een beetje zout
Afwerking:
Plaats de ceviche van zalmforel en coquille in het midden van het bord en schik de aardappel en ui er omheen. Garneer met de overgebleven koriander en geroosterde mais.