Herfsttoetje met stroopwafel

herfsttoetje met stroopwafel en stoofpeertjes

Wij houden wel van de herfst om meerdere redenen: Er zijn andere groenten op de markt, het wildseizoen breekt aan en je kunt jezelf lekker verwennen met een herfsttoetje met stroopwafel en stoofpeertjes. Maar we maakten ook al eens een herfstpasta met walnoot en paddenstoelen en een bospaddenstoelensoep, ook al mooie recepten van onze kookclub die veel zijn bekeken op het internet.

Ingrediënten voor 14 personen:

  • een pak verse stroopwafels
  • een pak verse mini stroopwafeltjes (ter garnering)
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml slagroom
  • 2 vanillestokjes of vanille-essence
  • een pot met stoofpeertjes of gebruik stoofpeertjes die u nog over heeft van een eerder recept.
  • speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Snijd de stroopwafels tot grove kruimels. Let er op dat je het niet te fijn maakt; het moet geen poeder worden. Snijd daarom de stroopwafels en doe ze niet in een keukenmachine!
Klop de verse slagroom stijf (eventueel met suiker) en meng er de mascarpone doorheen met een vork, zodat het geheel nog lekker luchtig blijft.
Verwijder de vanille uit het stokje en meng dit als laatste door het mengsel heen. (In plaats van een vanillestokje kunt u ook een klein zakje vanillesuiker gebruiken).
Laat de stoofpeertjes uitlekken en breng ze op smaak met speculaaskruiden.
Neem nu een aantal potjes, glaasjes of bekertjes (glaasjes zijn het mooist, dan zie je hoe dit nagerecht uit laagjes is opgebouwd) en start met het maken van de laagjes:

  • – de stroopwafelkruimels onderin,
  • – daar bovenop het mascarpone-mengsel
  • – vervolgens de stoofpeertjes.
  • – Weer een dun laagje mascarponemengsel
  • – Bestrooien met stroopwafelkruimels.

Om het herfsttoetje met stroopwafel helemaal af te maken steek je een mini-stroopwafeltje rechtop in het toetje en serveert het uit.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*