crespelles met asperge, ham en ei.

Crespelles met asperge, ham en ei.

Een variant op het aloude recept, crespelles met asperge, ham en ei. Crespelles is een mooi woord voor flensjes, of het tegenwoordig ook vaak gehoorde crêpes De smaak is er niet minder om.

Ingredienten voor 15 personen:

Voor de flensjes:
  • 800 gr bloem
  • 12   eieren
  • 1     liter melk
  • 12 – 16 el boter
 Vulling van ham, ei en asperges:
  • 600 gr asperges in stukjes gesneden
  •   80 gr boter                             
  •     4 el bloem
  •     0,5 lt hete melk
  •     8  el parmezaanse kaas, geraspt.
  •     4  tl basilicum, fijngehakt
  •     8  eieren, hardgekookt en in stukjes
  • 480 gr ham, in reepjes       
  • 200 gr boter, gesmolten
  • 300 gr parmezaanse kaas, geraspt
Voor het opdienen:
  • 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 300 gr sugar snaps
Bereiding: Voor de flensjes:

      1.       Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren en een flinke snuf zout in. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Schenk de melk er samen met 7,0 dl water al roerend geleidelijk bij, tot u een glad beslag hebt. Laat het vervolgens 2 uur staan.

2.       Roer het beslag door en doe er eventueel nog wat water bij zodat het zijn oorspronkelijke consistentie weer krijgt. Verhit een klein beetje boter in een koekenpan van 18 cm doorsnede. Schep 2 – 3 eetlepels beslag in de pan en houd hem schuin zodat de hele bodem bedekt wordt.

3.       Bak 1 minuut tot het flensje goudbruin maar nog niet gaar is. Draai hem om en bak hem nog eens 30 seconden tot het gaar is. Schuif hem op een bord en bak de rest van het beslag. Verwarm de oven voor op  1800.  

Bereiding: Voor de vulling:

4.       Laat de asperges in kokend water met een beetje zout 3 minuten zachtjes koken. Smelt de boter in een pan, strooi de bloem erin, voeg de hete melk toe en roer tot er een dikke saus ontstaat. Roer de parmezaanse kaas, het basilicum, de eieren, de asperges en de ham erdoor en breng alles op smaak. vul de crespelles met asperge, ham en ei en rol het op of vouw    het twee keer dubbel. Doe de flensjes in een ingevette ovenschaal, sprenkel de gesmolten boter  en de parmezaanse kaas  erover en bak de flensjes 20 minuten.

Voor het opdienen:

Snij de komkommer in zeer dunne plakjes, kook de sugar snaps in enkele minuten gaar. Drapeer  de komkommerschijfjes en de sugarsnaps naast de flensjes en dien de borden op. 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*