Curry van garnalen, kokos en rode pepers

Garnalen-curry

Curry is de omschrijving van een groot aantal gekruide gerechten die vooral voorkomen in de Indiase keuken, maar ook in veel andere Aziatische landen. In de 18e eeuw werd het concept van curry ook naar Europa gebracht door Britse kolonisten. Wij maakten er deze garnalen-curry met kokos en rode peper van.

Curry wordt vaak ten onrechte verward met kerrie maar lang niet ieder curry-gerecht bevat kerriepoeder. De naamgever van de soort curry is vaak het vlees of de vis die aan de curry wordt toegevoegd, zoals in dit geval de garnalen-curry. Verder gebruikten we ook Okra. Okra of oker is een vrolijk frisgroene vruchtgroente, die vrij klein van stuk is. Van oudsher vind je okra vooral terug in de (sub)tropische keuken van landen zoals Ethiopië, Suriname en India. Tegenwoordig doet deze groente ook in Nederland opmars, en kun je ‘m zelfs gewoon in de supermarkt kopen. En terecht, want okra is lekker gezond, erg smakelijk en heel veelzijdig.

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 40 schoongemaakte gamba’s
  • 6 el olijfolie
  • 2 gesnipperde uien
  • fijngesneden rode peper, naar smaak
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 4 tl fenegriek
  • 2 tl zeer fijn gehakte gember
  • 4 dl witte wijn
  • 8 dl kokosmelk
  • 24 stuks okra
  • 8 steeltjes lente-ui in staafjes van 2 cm
  • 4 el fijngehakte bieslook

Bereiding

Doe de olijfolie in een koekenpan en verwarm deze. Bak de gesnipperde ui samen met de rode peper en knoflook in de koekenpan. Voeg de gamba’s, fenegriek en de gehakte gember toe. Blus het geheel af met de witte wijn en kook even goed door. Voeg de kokosmelk toe en laat alles zachtjes doorsudderen. Voeg twee minuten voor het uitserveren de okra en lente-ui toe, zodat deze nog wat knapperig blijven.

Serveren:

Schep wat van de curry in het midden van het bord. Garneer net voor het uitserveren met bieslook, zodat de verse looksmaak behouden blijft

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*