Lamsrug met mosterdzaad

Ingrediënten: (16 personen)

2400 gr. gepareerde lamsfilet
200 gr. gekneusde mosterdzaadjes 1 lt. lamsfond
16 theel. witte broodkruim
5 dl. rode wijn, bloem
100 gr. Boter
6 eieren
knoflook
basilicum
zout, peper dragon, tijm
12 aardappelen
4 kleine courgettes 8 tomaten
Melk, crème fraiche, geraspte kaas

Bereidingswijze:

De lamsfilet peperen en zouten en door de losgeklopte eieren halen.
Mosterdzaadjes en broodkruim vermengen en hiermee de lamsrug paneren.
In boter aanbraden en in een oven van 75 gr. 30 min. laten staan, zodat het vlees mooi rosé blijft.
Voor de saus, de lamsfond met de rode wijn en knoflook tot de helft inkoken en afmonteren met de boter.
Voor het serveren de fijngesneden kruiden (dragon, tijm, basilicum) toevoegen.
De groenten voor het garnituur in dunne plakjes snijden.
Een gratinvorm met knoflook insmeren en beboteren.
Eerst de aardappelen, daarbovenop afwisselend courgette en tomaat dakpansgewijs in de vorm leggen.
De melk, crème fraiche, geraspte kas met zout en peper vermengen en de vorm over de aardappelen en groente gieten.
In een oven van 200 gr. in 30 min. gaar laten worden. Kort voor het einde van de baktijd bestrooien met gehakte tijm en basilicum en met folie afdekken.
Leg de gratin in het midden van het bord. Schenk de saus er omheen. Verdeel de in plakken gesneden lamsrug hierin.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*