We hebben er pompoenpuree met grote garnalen van gemaakt, waar het officiële gerecht pompoensoep aangaf. Maar de soep werd te dik en tijd om deze te verdunnen ontbrak. Erg was het niet; de garnalen bleven mooi rechtop staan in de puree. Een recept voor de pompoensoep kunt u ook hier vinden
Ingredienten voor 13 personen:
Voor de soep:
- 1 kilo pompoen, geschild en in stukken gesneden.
- 2 uien, in parten gesneden.
- Groente / kippenbouillon
- 1 liter water
- 250 ml crème fraiche
- peterselie
Voor de gamba’s:
- 2 garnaal 13/15 easy peal
- 2 teen knoflook
- 1 limoenen, geraspte schil en uitgeperst
- 4 cm gember geraspt
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiding:
Marineer de gamba’s. Schil en rasp de knoflook en de helft van het stukje gember. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
Doe de knoflook, gember en limoen in een kom, voeg een scheut olijfolie toe en meng de marinade goed door elkaar.
Pel de garnalen en snijd aan kopeind 2 cm in zodat bij aanbakken voetjes ontstaan
Leg de gamba’s in de marinade en roer om + peper en zout
Bereid de soep voor:
Snijd de pompoen in parten , verwijder de pitten en de schil en snijd in grove stukken.
Schil de uien en snijd ze in parten.
Schil en snipper de gember.
Maak de bouillon.
Maak de soep:
Ui, knoflook en gember aanfruiten in wat olijfolie, dan pompoen toevoegen. Voeg de helft van de bouillon toe zodat alles wel onder staat, maar straks nog makkelijk te pureren is.
Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur gaar worden.
Pureer goed met een staafmixer. Voeg de rest van de bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
Roer er tot slot een flinke eetlepel crème fraîche door. Houd warm op laag vuur.
Bak de gamba’s en snijd de peterselie
1. Verhit een grillpan op hoog vuur tot de pan goed heet is. 2. Bak de gamba’s in wat olijfolie
3. Snijd de peterselie fijn.
Serveer de Pompoenpuree met grote garnalen
Schep de soep in de kopjes. Bestrooi met peterselie* en leg de gamba erbij. Zet de overgebleven crème fraîche in een schaaltje op tafel, zodat iedereen er naar eigen smaak van kan nemen.
Daarná de peterselie strooien!