Kalfslever met bosbessensaus

Kalfslever met bosbessensaus en ratatouille

Voor de bereiding van kalfslever met bosbessensaus en ratatouille gaat u als volgt te werk:

Kalfslever met bosbessen.

Ingredienten voor 13 personen:

1 Kg bosbessen
1,3 kg kalfslever
50 gr bloem
300 gr boter
5 eetlepel azijn
15 eetlepel slagroom
2,5 theelepel mosterd
5 eetlepel cassislikeur
100 gram waterkers

Bereiden:

De kalfslever peperen en zouten en bestrooien met bloem.

De helft van de boter in een koekenpan bruin laten worden. Dan op hoog vuur de kalfslever om en om lekker bruin bakken. Zet het vuur laag en laat het aan beide zijden nog een minuutje of twee bakken. Leg de kalfslever op een warme schaal en dek het af met aluminiumfolie.

De bessen wassen. ¾ van de bessen pureren.

De azijn bij de boter schenken (waar zojuist de lever in gebakken is) en laten verdampen. De bosbessenpuree, de slagroom en de mosterd toevoegen en in laten koken. De rest van de koude boter in stukjes snijden en door de saus roeren (monteren). De cassislikeur en de rest van de bosbessen erbij doen. Naar smaak zout en peper toevoegen.

Ratatouille

Ingredienten voor 13 personen:

2 Courgette groen en 2 geel en een aubergine
5 grote Tomaat pomedori
Knoflook
Boter
Enkele takjes Tijm
Tomatenketchup

Bereiden:

De aubergine en de courgettes in plakjes schaven.
De tomaat in plakjes snijden.
Schaal insmeren met dun laagje ketchup.
Knoflook en de tijm fijnsnijden.
Groenten peperen en zouten en in oven schaal dakpansgewijs strak vol leggen.
Hierop tijm, knoflook en gesmolten boter scheppen en afdekken met vetvrij papier.
Groente in de oven afbakken 25 min 180 graden.

Aardappelroosjes

Ingrediënten voor 13 personen:

1 kg Nieuwe aardappels

Bereiden:

Aardappels in dunne schijfjes snijden. Als dakpannen in een rij leggen. Dan oprollen en in een bakje zetten. Zouten en peperen en olijfolie erop sprenkelen en wat kruiden. Zet 30 minuten in de oven 200 graden.

Doorgeven:

Leg een stuk kalfslever op een warm bord. Schenk wat saus erover. Leg er wat ratatouille naast en het aardappelroosje.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*