Het wildseizoen is begonnen dus mag hertenbiefstuk op groene kool niet in ons menu ontbreken. Al eerder bereidden we hert in oktober, kijk maar eens hier.
Hieronder het recept voor 13 personen:
Ingrediënten voor 13 personen:
Herten biefstuk:
- 13 hertenbiefstuk
- peper en zout
- Olijfolie
Groenten:
- 1 groene kool
- 20 x spekreepjes
- 13 pruimen
- sjalotjes
- 1 knolselderij
- 3 eetlepels suiker
- 2,5 dl rode wijn
Rode wijnsaus:
- 70g suiker
- 230g rode wijnazijn
- 7 dl wildfond
- knolselderij
- sjalotje
- peper
Bereiding Hert:
Hert peperen en zouten, insmeren met olijfolie.
In een droge pan aanbakken, om en om en op een rekje leggen.
De hertenbiefstuk 7 minuten op 180 graden verwarmen bij het doorgeven.
Groene kool, knolselder en pruim
De kool zeer fijn snijden (nerf eruit snijden) en de sjalot snipperen. (Voor het opdienen even roerbakken
De pruimen koken in de rode wijn met suiker met deksel erop tot ze zacht zijn.
Pruim inrollen in een ½ plakje spek en op een schaal leggen. Dat later verwarmen.
Knolselder schoon maken en in mooie blokjes snijden (1 x 1 cm). De blokjes kort blancheren in water met zout. Daarna uitspreiden op een schaal.
Rode wijn saus:
70 gram suiker karameliseren en net goudbruin blussen met de rode wijn-azijn.
7 dl. fond erbij daarin weer stukje knol, sjalot en grove peper.
Dit alles lekker laren trekken.
Opdienen:
- Warme borden uitzetten.
- Knolselder in olijfolie mooi bruin bakken.
- Kool aanfruiten met sjalot tot dit mooi zacht en gaar is.
- Hert op rekje in de oven zetten gedurende 7 minuten op 180 graden. De pruimen ook in de oven erbij zetten.
5. Saus zeven
6. De kool op het bord doen en met een steker de pruim erop en de knolselder er omheen.
7. De hertenfilet snijden, en vervolgens twee sneetjes per persoon op de kool.
8. De saus er omheen scheppen.